Lynn Gussinklo wint landelijke turnmedaille

| 13-03-2019

Lynn Gussinklo heeft historie geschreven voor Kwiek en Lenig. De 11-jarige turnster wist afgelopen zondag in Hardenberg de allereerste landelijke medaille voor haar vereniging te winnen. Haar derde plaats was eveneens voldoende voor een ticket voor de halve finale van het Nederlands kampioenschap, welke in april in Leusden of Rotterdam wordt gehouden.

Namens Kwiek en Lenig kwamen Romée Stremmelaar, Lynn Gussinklo en Bo Schoemaker in actie in Hardenberg, waar de eerste landelijke wedstrijden van dit seizoen op het programma stonden. Zij mochten aantreden in de categorie nationaal 2, het op één na hoogste niveau in Nederland. De 8-jarige Bo Schoemaker moest de hele entourage van zo’n eerste landelijke wedstrijd even op zich in laten werken bij de warming-up, maar daarna was de focus er en startte ze meteen ongelooflijk goed. Zij werd uiteindelijk achtste en plaatste zich daarmee voor de halve finale van het NK, welke voor haar op 23 maart plaats heeft in Helmond.

Romée Stremmelaar en Lynn Gussinklo beschikken al over wat meer ervaring en dit was goed te zien. De 11-jarige turnsters lieten zich niet gek maken en presteerden naar behoren. Voor Romée Stremmelaar zat de halve finale er helaas niet in. Maar Lynn Gussinklo sleepte mede dankzij een sterke brugoefening (14.800 punten) een bronzen medaille in de wacht. De allereerste landelijke medaille voor Kwiek en Lenig ooit.

Turnen, Kwiek en Lenig, Romée Stremmelaar, Lynn Gussinklo, Bo Schoemaker

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws