Lynn Gussinklo plaatst zich voor NK turnen

| 15-04-2018

De 10-jarige Lynn Gussinklo heeft zich in het Groningse Leek geplaatst voor het NK turnen, dat het eerste weekend van juni in Tilburg wordt gehouden. Daarmee is zij de allereerste turnster in de clubgeschiedenis van Kwiek en Lenig die uit gaat komen op een Nederlands kampioenschap turnen.

Onder toeziend oog van haar turnmaatjes Morgan, Romée en Thera startte Lynn Gussinklo sterk aan haar halve finale in de categorie pupil 1 N2, landelijk het op één na hoogste niveau. De Zwolse begon op sprong met een verbeterde overslag. Op brug had de turnster van Kwiek en Lenig hard gewerkt om haar losom technisch te verbeteren en tijdens haar oefening in Leek mocht het resultaat er zijn. Mede dankzij een dijk van een losom handstand kwam zij tot een score van 14.167. Daarmee werd de Zwolse op brug tweede en stond zij halverwege de wedstrijd op een tweede plaats in de meerkamp.

Vervolgens liet Lynn Gussinklo tijdens het inturnen op balk mooie dingen zien, maar zij maakte in de wedstrijdoefening een dure fout. Op vloer mocht de jonge turnster haar wedstrijd uitturnen. Het plan was om twee nieuwe elementen te turnen en daarmee de moeilijkheidsgraad te verhogen. Beide elementen lukten! Een verrassend mooie score van 13.600 bleek goed voor een zesde plek op vloer en een elfde plaats na vier toestellen. Daarmee plaatste zij zich voor het NK in Tilburg, met als kers op de taart de toestelfinale brug op zondag 3 juni. Een mooie historische prestatie voor de Zwolse club.

Turnen, Gymnastiek, Kwiek en Lenig, Lynn Gussinklo

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws