Luuk Drost: ‘In het veld de titel verdedigen’

| 27-05-2013

Titelverdediger Be Quick ’28 is ook dit jaar van de partij op de 33ste editie van het Olde Zakk’n Toernooi. De 44-jarige Luuk Drost verdedigt op de velden van CSV ’28 het doel van Be Quick, dat opnieuw bestaat uit spelers die met de club kampioen werden in de hoofdklasse C. “Het is altijd gezellig om aan dit toernooi deel te mogen nemen. Mooi om ook weer oude bekenden terug te zien”, zegt Drost.

“Ik mag meedoen”, benadrukt Drost, die het een eer vindt om aanstaande zaterdag op het veld te staan tijdens het Olde Zakk'n Toernooi. “Er zijn heel veel spelers van boven de 35 die hiervoor in aanmerking komen. Als ze mij dan vragen, vind ik het wel een eer om mee te doen.” De inmiddels gestopte keeper kwam lang uit voor de hoofdmacht van de huidige tweedeklasser en behaalde in het seizoen 2000-2001 een absoluut hoogtepunt met het kampioenschap in de hoofdklasse. “We gaan nog eenmaal per jaar een avond stappen met het elftal van toen. Het Olde Zakk’n Toernooi wordt onze tweede activiteit dit jaar”, zegt de in Genemuiden woonachtige Luuk Drost, daar waar hij ook zijn laatste twee actieve voetbaljaren doormaakte. “Op dit moment sta ik niet meer op het veld, maar voetbal ik alleen nog in de zaal met wat vrienden. Dat mag geen naam hebben.”

Ook de voormalig doelverdediger komt aanstaande zaterdag vooral naar Zwolle voor de gezelligheid. “Eerdere edities waren altijd heel gezellig en tevens strak georganiseerd. Ik verwacht ook dit jaar weer één en al gezelligheid, waarbij je niet alleen je oude teamgenoten weer ziet, maar ook de mensen waar we vroeger tegen speelden. Dat is ook altijd leuk”, zegt de 44-jarige inwoner van Genemuiden. Actief in het voetbal is Drost niet meer, maar hij begeleidt nog wel het elftal van zijn jonge zoon. “Dit seizoen speelde hij in de F14 van Genemuiden, aankomend seizoen wordt het de F4. Er zit dus verbetering in”, grapt vader Drost. Naast een gezellige dag, komt Be Quick ook naar sportpark De Verbinding om de behaalde titel van 2011 te verdedigen. Destijds won de ploeg het toernooi voor ZAC en CSV ’28, die respectievelijk tweede en derde werden. “Nogmaals, het belangrijkste van de dag is de gezelligheid en saamhorigheid. Maar eenmaal in het veld, doen we er natuurlijk wel alles aan om onze titel te verdedigen. Het blijft altijd leuk om te winnen.”

In de aanloop naar de 33ste editie van het Olde Zakk'n Toernooi interviewt Sportief Zwolle van elke deelnemende ploeg een speler of coach. Zie ook:
- Dieze West debuteert op 33ste Olde Zakk’n
- Jack Bos: ‘ZAC gaat voor de gezelligheid’
- Erik Pol voor eerste keer op Olde Zakk’n
- Han Stolte: ‘Olde Zakk’n is net een reünie’
- PEC Zwolle met Art Langeler op Olde Zakk’n
- Rinny van der Meulen (51) nog altijd topfit
- Bart Ester: ‘Boys niet op oorlogssterkte’

Voetbal, Be Quick ’28, Olde Zakk’n Toernooi

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws