Luning: ‘Verwachting is 500 deelnemers’

| 19-06-2015

De Ster van Zwolle Toereditie staat aan de vooravond van haar tweede hoofdstuk. Vorig jaar werd de wielerklassieker voor het eerst verreden als toertocht en zaterdag wacht het vervolg. De organisatoren hopen ditmaal op een kleine honderd deelnemers meer. “Tijdens de eerste editie waren het er net aan vierhonderd en nu zetten we in op vijfhonderd”, vertelt rittencoördinator Frens Luning.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Beoordeeld met twee NTFU-sterren, een ambtenarentoertocht als voorbereiding en naar alle waarschijnlijkheid een hoger deelnemersaantal dan vorig jaar. De Ster van Zwolle Toereditie is populair, zoveel is tot op heden wel duidelijk. Zaterdag wacht de tweede editie van het wielerspektakel. “De toertocht wordt wel gewaardeerd, dat zie je alleen al aan de twee toegekende NTFU-sterren. Zij hebben blijkbaar in de gaten dat het hier goed op de rol staat”, vertelt Luning, die samen met de andere organisatoren van Toerclub Swolland hoopt op nog meer aanloop dan vorig jaar. “Daar hopen we stiekem op, ja. Er zijn enkele knelpunten uit het parcours gehaald, dus het is goed begaanbaar. Het is alleen afwachten wat het weer doet.”

Want dat weer, dat kan zaterdag nog wel eens roet in het eten gaan gooien. De voorspellingen zijn niet heel goed, al lijkt het wel droog te blijven. “We kijken daar wel met een fronsende blik naar. Maar dat heb je niet in de hand, dus we kunnen alleen maar afwachten”, aldus Luning. De dingen die de organisatoren wel in de hand hebben, zijn inmiddels dik voor elkaar. Het parcours is uitgezet, de kleine knelpunten zijn in kaart gebracht en de vrijwilligers ingelicht. “Dat waar we invloed op hebben, is onder controle. Vrijdag rijden we het parcours nog één keer na en is er tevens de ambtenarentoertocht. Die loopt over dezelfde wegen als de toertocht van zaterdag. Een mooi voorproefje.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De deelnemers kunnen zaterdag vanaf 8.00 uur terecht op sportpark De Pelikaan. Daar kunnen de fietsers zich inschrijven, om vervolgens te kiezen tussen een rit van 85 of een tocht van 130 kilometer. Starttijd voor beide afstanden ligt tussen 8.00 en 9.30 uur. “Het gros van de deelnemers kiest waarschijnlijk voor de 130 kilometer. Met een beetje fietsconditie is die afstand ook prima te doen”, weet rittencoördinator Luning, die uitgaat van een mooie dag. “Als de fietsers het gezonde verstand gebruiken en zich aan de verkeersregels houden, dan moet het goed gaan. Wij zijn dik tevreden als er geen vervelende dingen gebeuren.”

Wielrennen, Toerclub Swolland, Ster van Zwolle Toereditie

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws