Lubberts verder bij Topvolleybal Zwolle

| 09-06-2016

Frank Lubberts krijgt aankomend seizoen een rol binnen het eerste team van Topvolleybal Zwolle. De 25-jarige spelverdeler was de twee voorgaande seizoenen aanvoerder van Landstede Volleybal en leek in verband met zijn maatschappelijke carrière niet meer terug te keren op het hoogste niveau. Toch heeft hij besloten om aan te haken bij Topvolleybal Zwolle, het eredivisieteam van VC Zwolle.

© Annet van Raalten

Lubberts kwam in 2014 over van Dynamo en won in twee seizoenen Landstede onder andere de nationale beker en het landskampioenschap. Na het stoppen van Landstede Volleybal leek hij zich te gaan richten op zijn maatschappelijke carrière, maar toch gaat hij dat combineren met het spelen van volleybal. “In welke vorm en in welke rol, dat moeten we nog even uitzoeken. Frank werkt fulltime en wellicht gaat hij ook vaak op zaterdagen werken. Maar hij wil sowieso onderdeel zijn van ons team en dat is erg gaaf”, zegt trainer Thijs van Noorden, die ook Jan-Willem het Lam aan de selectie kan toevoegen. Hij komt over van Cito uit Zeist en is een middenman. “Hij speelde in de topdivisie en via via zijn we bij elkaar gekomen. Hij kan zowel binnen als buiten het veld een goede bijdrage leveren.”

Naast de twee aanwinsten legde Topvolleybal Zwolle eerder ook Tobias Edskes al vast. Hij komt over van Rivo Rijssen. De spoeling is dus nog wat dun, maar Van Noorden is er van overtuigd dat er aankomend seizoen een eredivisiewaardig team in de hal staat. “Ja, zeker weten”, zegt hij. “Het gaat allemaal niet vanzelf, maar dat hadden we ook niet verwacht. We moeten het helemaal opnieuw opbouwen en jongens overtuigen om mee te gaan in onze ambitie en het avontuur. Je moet niet naar Zwolle komen voor het programma, een auto of een woning, maar voor je eigen ontwikkeling. Qua spelers wordt de keuze dan minder, maar op die manier komen we wel tot een groep waar we verder mee kunnen”, aldus Van Noorden.

Volleybal, VC Zwolle, Thijs van Noorden, Frank Lubberts, Topvolleybal Zwolle, Jan-Willem het Lam, Tobias Edskes

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws