Lubberts haakt af bij Topvolleybal Zwolle

| 28-09-2016

Frank Lubberts maakt geen deel meer uit van de selectie van Coníche Topvolleybal Zwolle. De oud-aanvoerder van Landstede Volleybal voegde zich in eerste instantie bij het fonkel nieuwe eredivisieteam, maar kwam toch tot inkeer. Zijn werkomstandigheden lieten het niet toe om te trainen, laat staan te spelen. “Frank is er niet meer bij en dat is erg jammer. We zijn bezig om zijn plaats in te vullen”, reageert coach Thijs van Noorden.

© Annet van Raalten

Zondag staat de wedstrijd om de supercup tegen Abiant Lycurgus op het programma. Maar dat is ook zo’n beetje de enige zekerheid die Van Noorden voor het komende weekend heeft. Want hoe zijn ploeg er dan daadwerkelijk uit ziet, dat is nog niet helemaal bekend. Ja, het gros van het team is ‘gewoon’ van de partij, maar het kan maar zo zijn dat er ook wat nieuwe jongens binnen de lijnen staan. Bijvoorbeeld Van Noorden zelf, die inmiddels ook weer in training is. De Zwollenaren krijgen in ieder geval versterking, want op het moment van schrijven vliegt er een onbekende Australiër richting Nederland. Hij gaat zich bij het team voegen. “We gaan hem later officieel presenteren, dus zijn naam blijft nog even geheim. Hij is vooral een toevoeging op het sportieve vlak”, vertelt Van Noorden.

De coach heeft dan nog wel wat personele problemen. Toch is hij tevreden over de stappen die al gemaakt zijn. Het zijn geen reuzenstappen, Topvolleybal Zwolle gaat ook zeker niet meedoen om de landstitel of Europees volleybal, maar de ploeg staat absoluut niet stil. “We hebben een hoofdsponsor weten te vinden en daar zij we uiteraard heel erg blij mee. Door die steun is er meer ruimte om door te kunnen bouwen aan onze plannen en ambities.” Maar ook op sportief vlak ziet Van Noorden dingen ontstaan. “Het is een nieuw team, met veel spelers die eerder op een lager niveau speelden. In de voorbereiding hebben we drie keer verloren en één keer gewonnen en zagen we zeker vooruitgang. We hebben er heel erg veel zin in.”

De wedstrijd tussen Coníche Topvolleybal Zwolle en Abiant Lycurgus is het schoolvoorbeeld van David tegen Goliath. De supercup is in principe ook al wel vergeven, want de Groningers stelden een ijzersterk team samen. Tegen de 'broekies' uit Zwolle mag het geen probleem zijn. Van Noorden: “Realistisch gezien is het niet heel logisch dat wij winnen. We gaan er in ieder geval vol in vliegen en het ze zo lastig mogelijk maken. Dat doen we met veel enthousiasme en plezier, zodat iedereen kan zien dat er een nieuw team in opbouw is. Ik zou zeggen, hou de NOS zondag maar in de gaten. Misschien komen we wel voorbij.”

Volleybal, Thijs van Noorden, Frank Lubberts, Topvolleybal Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws