Louter winst voor jeugd van FC Zwolle

| 08-03-2010

Drie van de vier jeugdteams van FC Zwolle zijn afgelopen weekend in actie gekomen, met succes. FC Zwolle A1 behaalde een verdienstelijke 0-2 overwinning op bezoek bij FC Omniworld A1. Koploper FC Zwolle B1 stuurde NEC B1 met een oorwassing terug naar Gelderland: 8-0. De wedstrijd van FC Zwolle C1 tegen FC Groningen C1 werd afgelast. En FC Zwolle D1 verraste in positieve zin met een knappe 3-2 overwinning op koploper NEC/FC Oss D1.

FC Zwolle A1 behoudt dankzij de overwinning bij Omniworld de aansluiting met de subtop. Het elftal van oefenmeester Gert-Peter de Gunst was met 0-2 te sterk in Almere. Beide doelpunten werden in de eerste helft gemaakt door Jesper Drost. De aanvaller lobte in de 24ste minuut, na een geweldige pass van Mohamed Kifeta, de bal fraai over doelman Roy Grinwis in het doel: 0-1. De tweede treffer maakte Jesper vlak voor rust. Hij passeerde de gehele defensie van de thuisploeg en rondde bekwaam af: 0-2.

De voetballers van FC Zwolle B1 hebben zaterdag de geweldige overwinning van vorige week op Ajax B2 een passend vervolg gegeven. De ploeg van trainer Marco Roelofsen won deze keer met ruime cijfers van NEC B1 en blijft daardoor de lijstaanvoerder: 8-0. Mustafa Saymak maakte drie treffers, Ibrahim Ikililou twee goals en ook Ricardo Talu, Roan Admiraal en Kadir Usta wisten het net te vinden.

Met Dylano van den Anker als uitblinker heeft FC Zwolle D1 zaterdag een geweldig resultaat behaald tegen koploper NEC/FC Oss D1. De manschappen van oefenmeester Bert Zuurman speelden een uitstekende wedstrijd en wonnen in het eigen stadion verdiend met 3-2. De eerste helft was van een goed niveau, maar in de tweede helft viel er nog meer te genieten voor het publiek. FC Zwolle was gelijkwaardig aan de koploper en daardoor ontstonden er aan beide kanten van het veld goede mogelijkheden. Namens Zwolle wist Dylano van den Anker twee keer te scoren en Freek van Wijk één keer.

Voetbal, FC Zwolle, Jesper Drost

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws