Lotte van Beek winnares sportverkiezing

| 31-01-2015

Schaatsster Lotte van Beek is zaterdag uitgeroepen tot Zwols sportvrouw van het jaar. Zij kreeg tijdens de vierde editie van het SportGala Zwolle de voorkeur boven de wielrensters Kirsten Wild en Anna van der Breggen. De 23-jarige Van Beek maakte in 2014 vooral furore op de Olympische Spelen in Sotsji met een bronzen plak op de 1.500 meter. Tevens won zij goud met de Nederlandse achtervolgingsploeg.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Uit handen van Tanja Geurtse van Rabobank IJsseldelta kreeg de stralende Lotte van Beek de bijbehorende Laurus-sportprijs. “Het was een fantastisch jaar, met als hoogtepunt de Olympische Spelen. Ik ben nu op de weg terug, mijn knie is hersteld. Volgend jaar sta ik er weer, want ik heb besloten op een zonvakantie te gaan”, zegt een trotse Van Beek.

Lotte van Beek (23) wist in 2014 op de Olympische Spelen in Sotsji twee medailles in de wacht te slepen. De Zwolse won op 16 februari allereerst brons op de 1.500 meter. En een kleine week later kwam daar een gouden Olympische plak bij. Op de finaledag van de ploegenachtervolging betrad Lotte van Beek weliswaar niet het ijs, maar door haar optreden in de kwartfinale kreeg zij wel de gouden medaille omgehangen. Met diezelfde ploeg pakte ze de wereldbeker. En ze eindigde als tweede in het wereldbekerklassement van de 1.500 meter. Aan het mooie sportjaar kwam eind april abrupt een einde door een ongelukkige val op haar skivakantie, met als gevolg een zware knieblessure.

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten
Schaatsen, Lotte van Beek, Landstede Sportcentrum, Sportief Zwolle, SportGala Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws