Lotte van Beek vol ambities bij Team Liga

| 07-10-2011

Lotte van Beek heeft zich duidelijke doelen voor komend schaatsseizoen gesteld. De Zwolse schaatsster maakt voor het eest deel uit van een profploeg, na enkele jaren voor KNSB Jong Oranje te zijn uitgekomen. Aanpassingsproblemen heeft ze naar eigen zeggen niet gekend. “Maar ook de samenwerking met Marianne Timmer vind ik niet spannend, ik kijk niet zo snel op tegen grote namen”, aldus Van Beek, die met Yvonne van Gennip naast Timmer nog een Olympisch kampioene in haar begeleidingsteam heeft.

Team Liga presenteerde donderdag het team voor het nieuwe seizoen. Timmer, vorig jaar nog één van de rijdsters, is nu trainer samen met Rutger Tijssen. Yvonne van Gennip staat het team ook bij. De overgebleven schaatssters van het vorige seizoen, Annette Gerritsen en Margot Boer, begroeten vier nieuwe meiden. Linda de Vries (Team Anker), Irene Schouten (Gewest Noord-Holland/Utrecht), Anice Das (Gewest Friesland) en Van Beek zijn toegevoegd aan de Liga Ladies. Allemaal zijn ze erg verheugd met het nieuwe team. “We kunnen veel leren van Gerritsen en Boer,” vertelt Schouten, “maar ook zeker van de ervaring van Timmer. Zij heeft zoveel meegemaakt, en veel gewonnen.”

Van Beek is zeer gedreven voor het komende seizoen. Haar basis voor een contract bij Team Liga legde ze in 2010, toen ze wereldkampioene allround werd bij de junioren. Ook veroverde ze de wereldtitel op de 1.000, 1.500 en 3.000 meter én werd ze in een nieuw wereldrecord voor junioren wereldkampioen op de ploegenachtervolging. Ze won dat jaar ook het klassement van de 1.500 meter (haar favoriete afstand) op de wereldbeker schaatsen junioren. Al met al een talentvolle Liga Lady met veel potentie!

“Ik wil komend seizoen deelnemen aan alle World Cups die volgen”, spreekt de 19-jarige inmiddels in Heerenveen woonachtige Zwolse haar ambities uit. “Dat is bereikbaar, maar het is geen ramp als ik het niet haal. Ik moet wel beseffen dat ik eerste jaars ben. En een droom? Ja, die heb ik ook wel. De Olympische Spelen natuurlijk, maar dat is logisch. Daar wil iedereen bij zijn. Met dit team hoop ik veel te bereiken. Ik ben fit, het vertrouwen is groot.”

Schaatsen, Lotte van Beek, Team Liga

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws