Lotte van Beek: ‘Tweede plek is heel gaaf’

| 22-03-2013

Lotte van Beek is vrijdagmiddag op het WK afstanden in Sotsji tweede geworden op de 1.500 meter. De Zwolse dook in de slotrit onder de tijd van Christine Nesbitt en greep in 1.58,03 het zilver. Het goud ging naar Ireen Wüst (1.55,38). “Het doel was om podium te rijden en ik ben heel blij dat dat gelukt is. En de tweede plek is dan heel gaaf”, zegt Lotte tegen een verslaggever van Schaatsen.nl.

De ijsbaan in Sotsji was in het voordeel van Van Beek. “Het was niet echt een goede race. Ik heb hem in de laatste ronde gered. En de zware omstandigheden hier passen wel bij mij. Je moet dan namelijk blijven schaatsen en dat is mijn kracht”, vertelt ze. “Ik ben niet echt sterk, maar ik moet het van mijn techniek hebben.” De tweede plek is in lijn met de prestaties die Van Beek al eerder deze winter heeft laten zien, vindt ze. “Ik ben het hele seizoen redelijk constant. Ik reed podium bij de eerste World Cup van het seizoen en kan het nu ook zo afsluiten”, stelt Van Beek vast.

De enige dip die de pupil van Jan van Veen kende was tijdens de World Cup in Calgary, maar de week erna, bij de WK sprint vond ze haar vorm terug. En dat terwijl ze daar niet echt in actie kwam. Als reserve reed ze wel twee persoonlijke records in een out-of-competitionwedstrijd. “In Calgary ontbrak het gevoel, maar in Salt Lake City kwam het terug en dat heb ik meegenomen naar de tweede helft van het seizoen.” Het gat met Ireen Wüst van 2,64 seconden is nog wel groot, geeft Van Beek toe. “Ze is echt extreem in vorm. Ik ben hier de beste van de rest en dat is een stimulans om het gat te dichten en ik denk dat die mogelijkheid er ook is. Ik heb nog veel ruimte om te verbeteren”, zegt Lotte. “Ik heb daarom heel veel zin in volgend seizoen.”

Schaatsen, Lotte van Beek

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws