Lotte van Beek sportvrouw van het jaar

| 25-01-2014

Lotte van Beek is zaterdagavond tijdens het SportGala Zwolle uitgeroepen tot sportvrouw van het jaar in Zwolle. De schaatsster troefde tijdens de sportverkiezing wielrenster Kirsten Wild en handbalster Lynn Knippenborg af. De 22-jarige Zwolse kreeg de titel omdat zij in 2013 meerdere prijzen in de wacht sleepte. Zo won ze op het WK afstanden zilver op de 1.500 meter.

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten

De schaatsster was zelf niet aanwezig op het SportGala Zwolle, aangezien ze volop in voorbereiding is op de Olympische Spelen in Sotsji. Afgelopen week trainde de Zwolse in Collalbo. Twee nichtjes van de schaatsster, Floor en Sanne, namen de prijs namens Van Beek in ontvangst. “Ik vind Lotte goed, omdat ze goed is”, antwoordde één van de twee op een vraag van presentatrice Marijn de Vries.

Van Beek kan, na haar definitieve doorbraak in 2012, terugzien op een ijzersterk 2013. De Zwolse begon het jaar met een bronzen plak op de 500 meter bij het WK allround. Zilver won zij een paar weken later bij de WK afstanden op de 1.500 meter. En bij de start van het schaatsseizoen 2013-2014 hield de rijdster van Team Corendon een zilveren (1.500) en een bronzen (1.000) medaille over aan het NK. In Calgary boekte Lotte van Beek voor het eerst in haar carrière een zege in het wereldbekercircuit. Ze won de 1.500 meter en reed datzelfde weekend een Nederlands record op de 1.000 meter (zilver). Op deze twee afstanden kwalificeerde zij zich eind december ook overtuigend voor de Olympische Spelen.

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten
Schaatsen, Lotte van Beek, SportGala Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws