Lotte van Beek sneller terug dan verwacht

| 29-11-2014

Lotte van Beek heeft zaterdag haar rentree gemaakt. De schaatsster van Corendon scheurde in april een kruisband tijdens een ski-vakantie. De revalidatie van een dergelijke blessure kan negen maanden in beslag nemen, maar in Heerenveen stond ze na ruim zeven maanden weer aan de start. “Heerlijk dat de kop eraf is”, zegt de Zwolse tegen een verslaggever van de NOS.

© Annet van Raalten

“Ik was de hele dag al niet te houden. Het is zo lekker om weer wedstrijden te kunnen rijden.” Tijdens de trainingswedstrijd, 258 dagen na haar laatste officiële wedstrijd, reed ze de 500 meter in 40,82, ruim twee seconden boven haar snelste tijd in Thialf. Drie weken geleden kreeg ze groen licht van haar chirurg om haar knie weer volledig te belasten. “Het viel mij helemaal niet tegen. Technisch loopt het goed, maar ik mis gewoon nog vermogen. Al voel ik de laatste weken dat het snel verbetert.” Volgende week zal ze van start gaan bij de Kraantje Lek Trofee, een landelijke allroundwedstrijd waar ook een 3.000 meter op het programma staat. “De 500 meter voelde al best wel ver. Ik ben erg benieuwd hoe ik de langere afstanden doorkom."

Het NK sprint, dat half januari plaats heeft, moet voor Van Beek het toernooi worden waar zij zich weer met de nationale top kan meten. “Ik heb nog een heel aantal weken om te groeien. Als ik voel hoe het nu gaat, denk ik dat ik daar zeker nog wat leuks kan laten zien.”

Schaatsen, Lotte van Beek

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws