Lotte van Beek niet topfit door ‘Pfeiffer’

| 27-12-2016

Lotte van Beek verschijnt niet in topconditie aan de start van het NK afstanden, dat woensdag in Thialf begint. De Zwolse schaatsster van Team LottoNL-Jumbo kampt met de naweeën van de ziekte van Pfeiffer, zo heeft de medische staf van de ploeg deze week geconstateerd.

Van Beek wist dit seizoen zich niet te plaatsen voor de eerste wereldbekerwedstrijden en ook de prestaties van de afgelopen weken bleven achter bij het verwachtingspatroon. Daarom werd onlangs besloten om de 25-jarige Zwolse grondig te onderzoeken. Uit die controle kwam naar voren dat ze in de afgelopen periode geveld is geweest door ‘Pfeiffer’. “Dit geeft vooral duidelijkheid en ook enige opluchting”, zegt Van Beek, die vrijdag ‘gewoon’ de 1.000 meter zal rijden. “De afgelopen weken waren frustrerend, omdat je niet begrijpt waardoor de prestaties achterwege bleven. Nu weet je waarom het niet lekker liep op het ijs.”

Lotte van Beek boekte sinds haar komst bij Team LottoNL-Jumbo (in april dit jaar) steeds progressie tijdens testen en trainingen, maar die stijgende lijn stokte opeens in september. “Uit de bloedtesten kwam naar voren dat de ziekte van Pfeiffer over zijn piek heen is, dus ik heb goede hoop om snel weer de stijgende lijn te pakken. Het is natuurlijk nooit leuk om te horen dat je ziek bent geweest, maar nu geeft het me vooral rust. Ik ga lekker mijn wedstrijden rijden en richt mijn blik op de toekomst.”

Schaatsen, Lotte van Beek

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws