Lotte van Beek naar Team LottoNL-Jumbo

| 23-04-2016

Schaatsster Lotte van Beek rijdt komend schaatsseizoen voor Team LottoNL-Jumbo. De winnares van het Olympisch brons op de 1.500 meter kwam de afgelopen jaren uit voor Team Corendon, maar heeft nu een contract voor één seizoen getekend bij LottoNL-Jumbo. Van Beek zal samen met Nederlands sprintkampioene Sanneke de Neeling en Roxanne van Hemert de vrouwentak vormen bij de formatie van coach Jac Orie.

De 24-jarige Zwolse raakte twee maanden na haar Olympisch succes - ze won ook nog goud op de teampursuit - zwaar geblesseerd tijdens een ongelukkige val tijdens een skivakantie. Mede daardoor reed ze de afgelopen twee seizoenen geen internationale wedstrijden. Bij Team LottoNL-Jumbo wil Van Beek weer de aansluiting met de wereldtop hervinden. “Ik voel dat de wereldtop weer mogelijk is en wil er alles aan doen om dit jaar weer mee te doen met het echte werk. En dat kan natuurlijk alleen maar in een professionele omgeving’’, zegt Van Beek. “Voor mij is Team LottoNL-Jumbo één van de meest professionele schaatsploegen op dit moment en ik kijk uit naar de samenwerking met Jac Orie, de overige staf en teamleden.”

Ook coach Orie ziet uit naar de samenwerking met Van Beek. “Er zit veel potentie in Lotte, want anders had ze twee jaar geleden niet zulke goede prestaties kunnen leveren. Uit de testen is gebleken dat ze nog een achterstand heeft goed te maken, maar ik ben ervan overtuigd dat we weten waaraan we moeten werken”, zegt hij. “Met Lotte, Sanneke en Roxanne hebben we nu drie dames en ik verwacht dat ze veel van elkaar gaan profiteren.”

Schaatsen, Lotte van Beek, Team LottoNL-Jumbo

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws