Lotte van Beek kijkt positief terug op NK

| 18-01-2015

Lotte van Beek heeft het NK sprint in Groningen zondag met een goed gevoel afgesloten. De Zwolse verbeterde zich zondag op zowel de 500 (40,40) als de 1.000 meter (1.19,90) ten opzichte van zaterdag, maar ze bleef al met al ruim verwijderd van het podium. Desondanks is Van Beek na acht maanden blessureleed blij dat ze weer terug is. “Het valt mij mee hoe ver ik van de subtop af zit”, aldus Van Beek op Schaatsen.nl.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Ze eindigde als dertiende in het algemeen klassement van het NK sprint, daar waar ze vorig jaar nog tweede werd. Vooral op de langste sprintafstand merkt ze dat er nog veel aan haar vorm te schaven valt. “Ik ben al na 500 meter op.” Het ontbreekt de rijdster aan power in haar afzet, merkt ze. “Technisch loopt het goed, maar het extra stukje vermogen aan het einde van mijn afzet ontbreekt nog. Maar het geeft een goed gevoel om er weer bij te zijn.” Het halen van het NK sprint was het doel in haar revalidatie en daarom mag ze tevreden zijn dat ze inderdaad fit genoeg was om deel te nemen, maar zo verschijnt de ambitieuze Van Beek niet aan de starts van haar ritten. “Ik sta altijd aan de start met de wil om te winnen.”

Lotte van Beek haalde de afgelopen maanden veel voldoening uit haar herstelperiode. “Schaatsen is leuk als je progressie maakt. Nu gebeurde dat zeker. Ik maakte per week enorme sprongen”, vertelt de Zwolse. “Het terugkomen was nieuw voor me. Ik had zoiets nog nooit meegemaakt. Ik heb wel eens iets gebroken, maar dat duurde toen bij elkaar drie weken. Dit was een maandenlange lijn die we hebben uitgestippeld.” Ze zit nu in het laatste deel van het herstel en haar terugkeren op niveau. “Het laatste stukje is het lastigst. Ik voel me nu wel fit, maar het lichaam is er nog niet”, concludeert Van Beek.

Schaatsen, Lotte van Beek

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws