Lotte van Beek grijpt ticket naar Sotsji

| 27-12-2013

Lotte van Beek heeft zich Tweede Kerstdag overtuigend verzekerd van deelname aan de Olympische Spelen in Sotsji. Bij het OKT (Olympisch kwalificatietoernooi) in Thialf overleefde de 22-jarige Zwolse het slagveld op de 1.000 meter. De Corendon-rijdster was de snelste in 1.15,18. “Er is opluchting, maar vooral euforie”, reageert ze na afloop voor de camera van de NOS.

© Annet van Raalten

Van Beek vond dat ze een goede 1.000 meter had gereden. “Al ging het nog bijna mis op het laatste rechte stuk, maar ik wist dat ik bijna bij de finish was. Desnoods was ik vallend over de finish gekomen. Ik voelde dat het goed zat. Ik had wel een beetje last van spanning, maar toen ik op het ijs stond was het weg.” Teamgenote Marrit Leenstra verzekerde zich ook voor de Spelen. “Ik voelde me de hele week erg goed. Je voelt de hele dag dat je hartslag wat hoger is. Meestal ga ik 's middags nog even slapen, maar dat lukte niet. Het was lekkere spanning”, aldus Leenstra.

Schaatsbond KNSB hanteert bij het OKT de zogenoemde prestatiematrix, met als doel om de Nederlanders met de grootste medaillekansen in Rusland aan de start te hebben. De nummers één en twee van de 1000 meter staan hoog op die matrix en zijn zeker van deelname. De nummers drie en vier staan lager geklasseerd en moeten afwachten. Ireen Wüst eindigde in 1.15,47 als derde en Margot Boer werd vierde: 1.15,52.

Schaatsen, Lotte van Beek, Thialf, Corendon


Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws