Lotte van Beek: ‘Boven mezelf uitgestegen’

| 10-11-2012

Lotte van Beek heeft vrijdagavond bij de NK Afstanden in Thialf uitstekend gepresteerd. De 20-jarige Zwolse eindigde op de 1.500 meter als tweede (1.57,46) achter Ireen Wüst (1.57,11). “Ik ben boven mezelf uitgestegen”, zo laat ze na afloop weten aan Jitse Bos van Schaatsen.nl.

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten

“Ik voelde me erg sterk. Mijn doel was om in de top vijf te eindigen, maar van een podiumplaats had ik alleen maar durven dromen. Geweldig dit”, vertelt Van Beek, die tevens een persoonlijk record reed, opgewekt. “Dit is niet eens m’n afstand. De drie en vijf kilometer zijn mijn afstanden en dan is dit mooi meegenomen. Op de World Cup nog maar een paar tienden sneller rijden dan hè”, dolt ze. Van Beek kende vorig jaar bij Team Liga een moeizaam seizoen. De rijdster, die in de jeugd zoveel successen kende, wist vorig jaar onder de vleugels van trainster Marianne Timmer niet de aansluiting met de top te vinden. Bij de eerste grote wedstrijd van het nieuwe seizoen gaat het zoals het zou moeten.

“Ik miste vorig seizoen vooral jongens in het team”, verklaart ze. “Het was een grote stap naar Team Liga. Ik had er meer van verwacht, maar helaas liep het anders. Ik weet dat ik het kan en nu onder Jan van Veen gaat het eindelijk wel goed. De trainingsschema’s passen bij me. Het gaat lekker.” Samen met Marrit Leenstra (derde in 1.58,33) zorgde Van Beek voor een uitstekende prestatie bij het nog sponsorloze Team Van Veen. “We staan op de kaart ja. Het is hopen dat we door goede prestaties een sponsor kunnen lokken.”

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten
Schaatsen, Lotte van Beek, Thialf


Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws