Lopers Urban Trail genieten van de stad

| 16-07-2017

De eerste editie van de Zwolle Urban Trail heeft zondag bijna tweeduizend sportievelingen naar Zwolle gebracht. De deelnemers genoten van een uniek parcours van tien kilometer, waarin zij maar liefst negentien bijzondere Zwolse locaties onder ogen kregen. “Een nagenoeg uitverkochte editie en veel enthousiaste reacties tekenden voor een groot succes”, meldt de tevreden organisatie.

© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie

De lopers vertrokken in vier startwaves voor een mooie loopochtend door de dynamische Hanzestad. Pathé Zwolle werd als eerste locatie bezocht, waar meteen een kleine uitdaging stond te wachten. De klim naar de derde verdieping werd uiteraard beloond met een prachtig uitzicht over de binnenstad. Daarnaast werd er ook over het podium van Poptempel Hedon gelopen en lagen onder meer de redactie van De Stentor, de Stadskamer, Sassenpoort, restaurant UNO, Schouwburg Odeon, Stadhuis, Herman Brood Experience, de Grote of Sint-Michaëlskerk, het Thomas à Kempis college en boekhandel Waanders in de Broeren op het parcours.“Wat een waanzinnig leuk evenement om aan mee te doen. Ik heb mijn ogen uitgekeken!”, zegt een enthousiaste loper. “Ik woon al mijn hele leven in Zwolle en ben nu op plekken gekomen waar ik nooit eerder ben geweest”, vervolgt een andere deelnemer.

Naast de bijzondere locaties droegen diverse muziekpunten en entertainment onderweg bij aan een ultieme loopbeleving. “Het is altijd spannend als je een nieuw evenement organiseert, maar het aantal lopers laat zien dat we een goede keuze hebben gemaakt! Zowel deelnemers als ondernemers reageren heel enthousiast en we krijgen nu al tips voor locaties en mooie plekjes voor een volgende editie van de Zwolle Urban Trail. Dus we zijn zeker van plan om hier een vervolg aan te geven!”, laat Daniëlle Bekkering, organisator van de Zwolle Urban Trail, na afloop nog weten.

© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie

De videoreportage volgt later!

Hardlopen, Zwolle Urban Trail

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws