Loopfietswedstrijdjes bij Ster van Zwolle

| 13-01-2020

In afwachting van de finish van de zestigste Craft Ster van Zwolle (zaterdag 29 februari) worden op de Ceintuurbaan in Zwolle loopfietswedstrijdjes gehouden. Voor de organisatie van deze wedstrijden, voor kinderen in de leeftijd van 2 tot en met 5 jaar, heeft Stichting Sport Evenementen (SSE) de ATB Vereniging Oldebroek in de arm genomen.

© Marco Doorn

Het idee is om op de dag van de Ster van Zwolle van 14.15 tot ongeveer 15.45 uur voor twee leeftijdscategorieën (2-/3-jarigen en 4-/5-jarigen) wedstrijdjes te houden op de Ceintuurbaan, ter hoogte van ziekenhuis Isala. De doorkomst van de zestigste Craft Ster van Zwolle is om ongeveer 13.45 uur op de Ceintuurbaan en de finish wordt daar tussen 16.00 en 16.15 uur verwacht.

ATB Vereniging Oldebroek heeft al enkele jaren goede ervaringen met de organisatie van dit soort wedstrijdjes voor de jongste jeugd. Weten ook de bestuurders van SSE, oftewel de organisatoren van de Ster van Zwolle. “De kinderen, vaak met de (groot)ouders en andere meelevende supporters langs de kant, maken er echt mooie wedstrijdjes van. Wij vinden het leuk om Zwolle kennis te laten maken met dit nieuwe onderdeel van de KNWU.”

De kinderen kunnen met een eigen loopfiets en een eigen helm deelnemen. Ook is er een twintigtal loopfietsjes, inclusief helmen, beschikbaar. Afhankelijk van het aantal deelnemers (jongens en meisjes) worden de wedstrijdjes in manches gehouden. Elk kind komt minimaal twee keer in actie. Voor de snelste drie jongens en meisjes in elke categorie zijn bekers en bloemen beschikbaar.

Inschrijven
Inschrijven voor de zaterdag 29 februari te houden loopfietswedstrijdjes kan via een online formulier. Mail voor meer informatie naar frankno@spmstreetraceoldebroek.nl.

Ster van Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws