Lol wint het van strijd met schoolbasketbal

| 08-12-2010

Ongeveer driehonderd leerlingen uit groep 7 en 8 van veertien Zwolse basisscholen hebben woensdagmiddag meegedaan aan het jaarlijkse schoolbasketbaltoernooi, georganiseerd door SportService Zwolle. Verdeeld over acht poules namen er in totaal liefst 32 teams deel aan het toernooi, dat voor het eerst werd gehouden in de nieuwe sporthal van Landstede. Spelers van eredivisionist Landstede Basketbal maakten als scheidsrechter hun opwachting.

© Annet van Raalten

Het was voor sommige leerlingen wel even schrikken, toen ze werden teruggefloten door Lawrence Borha, Harvey van Stein, Jesper Jobse of Nikki Hulzebos. De basketballers van Landstede zijn in een basketbalwedstrijd niet overdreven groot van postuur, maar als scheidsrechter tussen kinderen van tien tot twaalf jaar bleken het toch hele verschijningen te zijn. Voor een overtreding hoefden ze echter niet vaak te fluiten, want alle spelvreugde gaf daar nauwelijks aanleiding toe. En regelmatig werd er ook wel wat door de vingers gezien, want leg als Howard Crawford - pas een week in Nederland - maar eens uit wat een kind in al haar enthousiasme precies verkeerd heeft gedaan in het veld.

In plaats van fanatiek te fluiten voor alle kleine overtredingen, vonden de basketballers van de Zwolse eredivisionist het allemaal eigenlijk wel prima. Nauwkeurig turfden ze de vele treffers op hun briefje en ondertussen letten ze goed op het gedrag van de leerlingen én hun begeleiders. Want, zoals bij eigenlijk elk toernooi dat door SportService Zwolle wordt georganiseerd, stond Fair Play weer hoog in het vaandel. Want minstens zo belangrijk als het winnen van de wedstrijd, is zoal het respect voor scheidsrechter en tegenstander, naleving van de regels en het netjes omgaan met de materialen.

© Annet van Raalten

Uitslag
1. Wilgenburg 3
2. Mozaïek 1
3. Ichthus 2
4. Toonladder

Fair Play
Morgenster 4

Landstede Basketbal, SportService Zwolle, Landstede Sportcentrum, Landstede, Nikki Hulzebos, Harvey van Stein, Lawrence Borha, Howard Crawford, Schoolbasketbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws