Loes Gunnewijk wil ploegleider worden

| 05-04-2016

Voormalig wielrenster Loes Gunnewijk keert per direct terug in het vrouwenpeloton. De 35-jarige Zwolse stapt niet opnieuw op de fiets, maar gaat leren voor de positie van ploegleider. Bij Orica-AIS, de laatste ploeg waar Gunnewijk voor reed, krijgt zij een positie als ‘trainee’. “Ik kijk er enorm naar uit om weer met de meiden te werken en om te beginnen aan dit deel van mijn carrière”, zegt Gunnewijk op de site van Orica-AIS.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Gunnewijk besloot in mei van 2015 te stoppen als actief wielrenster. In juni werd er een afscheidstocht georganiseerd om haar uit te zwaaien en in oktober reed ze haar allerlaatste wedstrijd: de Zwolse 1.000 meter Tijdrit. Na een wielrenloze periode heeft Gunnewijk nu toch besloten om weer in het wielerwereldje terug te keren. Naast Gene Bates en Martin Barras, de huidige ploegleiders van Orica-AIS, hoopt zij gedurende de rest van het seizoen het vak onder de knie te krijgen. “Ik moet nog zoveel leren, dus het is geweldig dat ik het team al heel goed ken. Het is een beetje als mijn tweede familie”, reageert Gunnewijk, die vanuit de UCI een beurs heeft gekregen om een opleiding tot ploegleider te volgen.

“Dat was heel bijzonder”, weet de Zwolse. “Het is voor mij een geweldige kans om met dit team ervaring op te doen en te zien hoe de ploeg vrouwen helpt om in de sport actief te blijven.” Gene Bates van Orica-AIS is blij met de komst van Gunnewijk, zo geeft hij aan. “Het is heel mooi dat Loes weer terugkomt. Ze was al aanwezig bij de wedstrijden in Drenthe en komt ook naar de Energiewacht Toer. Vervolgens heeft ze in Hagendoorn voor het eerst echt een rol, gevolgd door de Boels Hills Classic en de wedstrijd in Gooik”, vertelt de ploegleider van de Australische formatie. De wielerwereld is dus nog niet van Gunnewijk af. “We kijken er naar uit om te zien hoe zij het gaat vinden”, sluit Bates af.

Wielrennen, Loes Gunnewijk, Orica-AIS

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws