Loes Gunnewijk breekt schouder bij val

| 21-07-2014

Voor Loes Gunnewijk is de BeNe Ladies Tour zondag in mineur geëindigd. De 33-jarige Zwolse, die zaterdag goed begon aan de tweedaagse en zondagochtend als vierde eindigde in de tijdrit, kwam in de afsluitende etappe over 86 kilometer ten val en brak daarbij haar schouder. Gunnewijk zal door de breuk zeker zes weken geen wedstrijden kunnen rijden.

“Na dertig kilometer koers zat een kasseistrook, net voor een tussensprint. Daar zou ik proberen om gaten te creëren”, stelt Loes Gunnewijk op haar eigen website. “We reden er met drie rensters naartoe en ik wilde de strook volle bak oprijden, maar er lag grind op de weg. Voor ik het wist ging ik onderuit. Daarbij stak ik mijn linkerarm uit en dat had ik niet moeten doen. Ik voelde gelijk dat het over was.” De Zwolse was juist nog zo goed aan de dag begonnen. Op vijf seconden van ploeggenote Emma Johansson finishte ze als vierde in de tijdrit.

“Ik had een goed gevoel overgehouden aan de tijdrit en was er op gebrand om een podiumplaats in het eindklassement binnen te halen. We zaten met zijn drieën binnen een seconde van elkaar en ik zat net aan de verkeerde kant daarvan. In het klassement stond ik echter nog wel derde, een halve seconde voor Vera Koedooder. Het doel was dan ook om de trui voor Emma binnen de ploeg te houden en zelf op het podium te eindigen.” Het kwam dus niet zover, want Gunnewijk haalde de finish niet. “Ik werd meegenomen naar de EHBO-post en daar zijn mijn wonden schoon gemaakt. Ik heb ook schaafwonden aan mijn linkerbeen. Ze vertelden me dat ik geen sleutelbeenbreuk had, maar ik vertrouwde het niet. Daarom ben ik toch naar de huisartsenpost in het ziekenhuis gegaan. Daar bleek dat er toch een breuk zat in de kop van mijn bovenarm en dat er tevens een stukje los zit. Dat konden ze niet opereren en moet met rust aan elkaar groeien.”

De komende zes weken zal Loes een mitella moeten dragen en daarmee is buiten fietsen voorlopig niet mogelijk. “Volgende week ga ik nog opnieuw een foto laten maken. Dan gaan ze kijken hoe de breuk aan elkaar groeit, hoe het geneest en of het op een goede manier gaat.” Of de renster van Orica-AIS dit seizoen nog in actie kan komen is de vraag. “Als je zes weken vanaf nu rekent, zit je al op eind augustus of begin september. Ik heb helaas al vaker klappen gehad op de linkerarm en weet gewoon dat dit tijd kost.” Gunnewijk hoopt 21 september wel deel te nemen aan de WK ploegentijdrit in Spanje. “Als je niet echt kan leunen op je schouder, dan wordt dat ook lastig. In de komende weken zal het vooral rijden op de roller worden en aangepast trainen. Daarover moet ik nog even met de fysio en sportarts overleggen. Het is nu allemaal nog vers.”

Wielrennen, Loes Gunnewijk, Orica-AIS

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws