Lodewijk de Vries naar Zwolsche Boys

| 10-06-2016

Lodewijk de Vries maakt de verrassende overstap van Dieze West naar Zwolsche Boys. De 35-jarige routinier gaat van de hoofdklasse zondag naar de vierde klasse zaterdag, maar ziet genoeg uitdagingen bij de groen-witten. “Nog dertien treffers en dan heb ik 250 doelpunten in competitieverband. En we hopen natuurlijk kampioen te worden.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De Vries speelde zes seizoenen bij Dieze West en ging in die periode van de derde klasse naar de hoofdklasse. Met zijn vele treffers speelde hij een belangrijke rol in de groei van de club. Maar het is tijd voor een nieuwe stap. “Ik was toe aan iets anders.” De goaltjesdief kon ook naar andere clubs, maar koos voor Zwolsche Boys. “Je moet kiezen op gevoel, en het gevoel was goed.” Hij kent trainer Jan Verheijen nog uit hun gezamenlijke periode bij Dieze West en zijn aanwezigheid speelde ook zeker een rol in zijn keuze. “Ik vind hem een topkerel.” Daarnaast wijst De Vries naar de komst van andere spelers, het feit dat zijn dochter bij de club speelt en de geringe afstand van zijn huis naar de vereniging.

Overigens kan de overgang als een terugkeer gezien worden, want de spits speelde in de F-jes ook al in het groen-wit, toentertijd nog op De Vrolijkheid. Hij ziet uit naar het komende seizoen, dat waarschijnlijk zijn laatste zal zijn als actief voetballer. “Als ik er geen zin in had gehad, was ik wel gestopt. Ik wil nog een jaartje vlammen!” Voor zijn tijd bij Dieze West had De Vries er al een glansrijke periode op zitten. In de jeugd speelde hij bij FC Zwolle en bij de senioren voetbalde hij met VVOG in de hoofdklasse en met Alcides in de eerste klasse. Daarnaast kwam hij onder andere nog uit voor ESC en SV Zwolle, voordat hij in 2010 naar Dieze West toog.

Duo HFC Storica
Net als Loedwijk de Vries hebben ook Lorenzo Lubbers en Edson Matatula van HFC Storica besloten om over te stappen naar de Boys. Lubbers en Matatula kenden bij hun club een teleurstellend seizoen. Als basisspelers eindigden ze met Strorica strak onderaan en verloren het plezier in voetbal. “Dat wil ik graag terugkrijgen. Vandaar ook dat ik overstap naar Zwolsche Boys”, stelt de 21-jarige back Matatula. Voor Lubbers (19) geldt hetzelfde. Hij hoorde veel positieve verhalen over de club. Komend seizoen hoopt hij stappen in zijn ontwikkeling te zetten en veel te leren. “Ik zie er naar uit om weer lekker te voetballen”, stelt de middenvelder annex aanvaller. Samen willen ze zo snel mogelijk weer terug naar de derde klasse, waar ze met Storica enkele seizoenen actief waren. “Zwolsche Boys hoort niet in de vierde klasse thuis”, benadrukt Matatula.

Voetbal, Zwolsche Boys, HFC Storica, Vierde klasse C

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws