Lodeweges definitief assistent van Koeman

| 15-03-2018

Dwight Lodeweges gaat zijn functie bij PEC Zwolle de rest van het seizoen combineren met het assistent-trainerschap bij het Nederlands elftal. Dit meldt de KNVB donderdag. De 60-jarige Lodeweges wordt de rechterhand van bondscoach Ronald Koeman, die verder Kees van Wonderen, keeperstrainer Patrick Lodewijks en fysiek trainer Jan Kluitenberg in zijn staf heeft opgenomen.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Lodeweges was eerder onder andere werkzaam bij FC Zwolle, FC Groningen, PSV, SC Cambuur en als bondscoach van Oranje onder 20 jaar. Sinds de start van het huidige seizoen is Lodeweges assistent-trainer bij het eerste elftal van PEC Zwolle en die functie gaat hij tot het einde van dit seizoen combineren met een rol als assistent bij Oranje. Na dit seizoen vertrekt Lodeweges bij PEC Zwolle. “Gevraagd worden om bij Oranje aan de slag te gaan, is natuurlijk ontzettend mooi. Ik ga de uitdaging dan ook graag aan en ben PEC Zwolle dankbaar dat mij deze kans wordt geboden. Ik heb hier met veel plezier gewerkt en ook de komende maanden ga ik dat doen. Samen hebben we ons voorgenomen om een ticket te bemachtigen voor de play-offs, daar gaan we vol voor”, reageert de hoofdpersoon.

Gerard Nijkamp, technisch directeur van PEC Zwolle, heeft gemengde gevoelens. “Voor ons als club is het natuurlijk jammer dat we na dit seizoen afscheid moeten nemen van Dwight. Met zijn rugzak vol (inter)nationale ervaring heeft hij de voetbalacademie, maar ook de eerste selectie van PEC Zwolle, de afgelopen twee jaar naar een hoger plan getild. Aan de andere kant gunnen we Dwight deze kans bij Oranje van harte. Het is voor hem een prachtige uitdaging om daar aan de slag te gaan.”

Voetbal, KNVB, Oranje, PEC Zwolle, Dwight Lodeweges

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws