Livetracking bij de 10 mijl van Zwolle-Zuid

| 06-04-2012

De 10 Mijl van Zwolle-Zuid heeft bij haar tweede editie op 21 april een primeur voor Nederland. In samenwerking met Looptijden.nl en GO Center Zwolle krijgen lopers de mogelijkheid hun prestatie live te delen. Zowel toeschouwers als thuisblijvers kunnen de hardlopers live volgen op www.go-coach.nl. Zo is direct te zien waar een loper zich bevindt, met welke snelheid hij of zij loopt en hoever de afstand nog tot de finish bedraagt. Het is voor het eerst dat deze dienst in Nederland wordt aangeboden.

Steeds meer deelnemers aan hardloopwedstrijden nemen hun smartphone mee om na afloop hun prestaties te kunnen analyseren. Met de applicatie (app) van Looptijden.nl komt daar nu nog een dimensie bij. Door de functie ‘livetracking’ aan te zetten kunnen familie en vrienden de prestaties live volgen tijdens de loop. Hans Paul Visscher, voorzitter van de 10 Mijl van Zwolle-Zuid, is enthousiast dat Zwolle de primeur krijgt op zaterdag 21 april: “Bij een loop die via twitter is ontstaan past zo’n innovatie natuurlijk helemaal. Zeker omdat het aansluit bij de behoefte van mensen om hun prestaties te delen via social media.”

Rene Wissink, directeur van GO Center Zwolle, is samen met Looptijden.nl de initiatiefnemer van dit product. “De Go-Coach is opgezet om hardlopers te ondersteunen die hun wedstrijd- en trainingsprestaties willen bijhouden. Nu kunnen die prestaties zelfs live gevolgd worden. Dat is leuk voor de thuisblijvers die nu ook mee kunnen praten of voor toeschouwers die willen weten hoe ver hun favoriet is en of die op schema ligt.” Deelnemers die van de dienst gebruik willen maken kunnen de instructies volgen op www.10mijlvanzwollezuid.nl. Lopers kunnen zich tot 15 april ook nog inschrijven voor het evenement zelf.

Hardlopen, De 10 Mijl van Zwolle-Zuid, GO Center, René Wissink

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws