Lisette van Es strandt in tweede ronde NK

| 03-03-2018

Lisette van Es is zaterdag tijdens het NK Tafeltennis niet verder gekomen dan de tweede ronde. De tafeltennisster van Tafeltennis Zwolle won in de eerste ronde nog wel van Yoeke Gunsing, maar moest daarna haar meerdere erkennen in Carla Nouwen. De Zwolse Annewyke Appels strandde in zowel het enkel- als het dubbelspel in de eerste ronde.

© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie

Van Es ging de eerste dag van het NK meteen van start met een kleine stunt. Ze begon samen met Alice Barendregt aan de damesdubbel en in de eerste ronde versloegen zij de hoger geplaatsten Sharon Janssen en Shuo Han Men. Voor Annewyke Appels liep de eerste ronde in het dubbelspel anders af, want zij ging er in de eerste ronde uit. Samen met collega Kimberly ’t Hooft nam ze tegen Melissa Bours en Jacintha de Hoop een 2-0 voorsprong, maar die werd alsnog uit handen gegeven. “In het begin konden we hun spel nog wel ontregelen, maar dat werd steeds lastiger. Zij gingen steeds vaster spelen en dan merk je dat het niet meer lukt”, verklaart Appels.

In het enkelspel ging diezelfde Annewyke Appels er in de eerste ronde uit, maar dat was geen verrassing. Ze speelde tegen Angelique Gertenbach en ging met 4-1 onderuit. Van Es overleefde de eerste ronde wel, maar moest vervolgens in de tweede ronde het hoofd buigen voor Carla Nouwen. Er ontstond een spectaculair duel, waarin Van Es maar net tekort kwam om haar tegenstandster te verslaan. Via 11-5, 11-4, 9-11, 11-5, 9-11, 6-11 en 11-5 ging ze met 4-3 onderuit. Zondag is toernooidag twee, met aan het einde van de dag de finales in het enkel- en het dubbelspel.

© Jan Burgman Fotografie
Tafeltennis, Tafeltennis Zwolle, Landstede Sportcentrum, Lisette van Es, Annewyke Appels

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws

Deel deze pagina: