Lijfsbehoud Sparta: ‘Prachtige teamprestatie’

| 18-02-2018

De korfballers van Sparta hebben zich zaterdag voor het eerst in de historie gehandhaafd in de overgangsklasse. De Zwollenaren kregen het tegen SKF niet cadeau, maar een 29-26 zege was voldoende om lijfsbehoud over de streep te trekken. “Een prachtige teamprestatie”, concludeert trainer Henco Pullen trots.

© Jan Burgman Fotografie

Voor René Compayen en Karin Jacobs was het de laatste thuiswedstrijd in hun lange korfballoopbaan bij Sparta. Compayen en Jacobs speelden wel vaker in de overgangsklasse, maar steeds bleef het bij één seizoen. Het tweetal speelde afgelopen zaterdag een prachtige wedstrijd. Jacobs schoot in de eerste helft al twee ballen door de korf en versierde een strafworp, terwijl Compayen onder grote druk van zijn tegenstander een aantal belangrijke goals wist te maken. Het resulteerde in de eerste helft in een spektakelstuk, waarin het momentum heen en weer vloog. Beide ploegen speelden met veel energie en bij rust stond er daardoor een 16-16 tussenstand op het bord.

Na rust kregen de defensies iets meer grip op elkaars aanvalsspel. Met name Pim Steenbergen nam zijn ploeg in moeilijke momenten op sleeptouw, maar pas in de slotfase kon Sparta een gaatje slaan. Een schot van Compayen bracht het verschil naar drie en een treffer van Anique Steenbergen maakte aan alle onzekerheid een einde. Het werd 29-26, waardoor Sparta overgangsklasser blijft. “Meerdere keren stonden we op het puntje van omvallen, maar steeds konden we elkaar er doorheen slepen. Dat is intens genieten”, aldus Pullen.

Korfbal, Sparta, Henco Pullen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws