Ligeon: ‘Dinsdag leverde geen problemen op’

| 23-02-2018

PEC Zwolle moet het zaterdag op bezoek bij Heracles Almelo doen zonder Dirk Marcellis. De verdediger kampt met een liesblessure, waardoor hij het duel in Almelo aan zich voorbij moet laten gaan. Ruben Ligeon is wel weer van de partij. “Ik heb dinsdag meegedaan tegen Jong FC Twente en dat leverde geen problemen op”, vertelt hij.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Slechter kun je haast niet bij een nieuwe club beginnen. In de winterstop streek Ruben Ligeon neer bij PEC Zwolle, tekende een contract tot medio 2020, maar al snel ging het mis. In het thuisduel tegen Vitesse maakte hij voor het eerst zijn opwachting in het shirt van de Zwolse club, maar dat optreden bleef beperkt tot 38 minuten. Hij liep een hamstringblessure op en stond vervolgens twee weken aan de kant. “Het was een schok, want je hebt het natuurlijk liever niet”, begint Ligeon. “Het was de eerste keer dat ik een hamstringblessure kreeg, dus ik wist niet wat ik precies voelde. Gelukkig duurde het geen vier tot zes weken.”

Binnen de kortste keren stond Ligeon weer op het veld. Na een kleine twee weken hervatte hij de training en afgelopen week maakte hij alweer speelminuten. In Jong PEC, dat moet gezegd, maar Ligeon is terug. “Gelukkig wel. Ik heb het hier enorm naar mijn zin, ook met de jongens, maar helaas heb ik pas 38 minuten gespeeld. Ik hoop op veel meer minuten, maar ben sowieso blij dat ik hier ben. Het wordt een mooie ervaring, dat weet ik zeker”, stelt de back, die in principe in de basis zou kunnen starten. “Het is altijd afwachten hoe een wedstrijd loopt, maar ik kan het volhouden. Er zijn alleen genoeg opties.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Tegen Heracles Almelo moet PEC Zwolle het doen zonder Marcellis, die wordt vervangen door Nicolás Freire. Ligeon neemt plaats op de bank. “Zij spelen thuis en gaan er in de beginfase bovenop klappen. Als wij het dan compact houden en goed voetbal spelen, kunnen we net zo goed zijn. En misschien zelfs wel beter”, lacht Ligeon. De wedstrijd tussen Heracles Almelo en PEC Zwolle begint zaterdag om 19.45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Bas Nijhuis.

Vermoedelijke opstelling PEC Zwolle: Boer, Ehizibue, Freire, Sandler, Van Polen, Dekker, Thomas, Saymak, Namli, Mokhtar, Marinus

Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, Ruben Ligeon

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws