Lieve Tollet loopt naar de winst in Drachten

| 04-03-2013

Een groepje BB-lopers heeft afgelopen zaterdag uitstekend gepresteerd op de Veneboerloop in Drachten. De beste prestatie werd neergezet door Lieve Tollet, die met een nieuw persoonlijk record de 5 kilometer op haar naam schreef. “Ik ben heel gelukkig met deze prestatie, zeker nadat ik een vermoeiende week heb gehad. Het geeft me veel vertrouwen voor volgende week”, doelt Tollet op de City Pier City Loop van aankomende zondag.

Tollet liep zaterdag tijdens de Veneboerloop de 5 kilometer in een tijd van 18:25, 36 seconden sneller dan haar oude PR van oktober 2010. Hiermee was zij in Drachten meer dan een minuut sneller dan de overige dames. Bij de heren liepen meerdere Zwolse atleten de 10 kilometer. Arne Mulder liep met 31:45 opnieuw een persoonlijk record en eindigde daarmee net binnen de top tien. Henk Smalbrugge werd in een tijd van 33:37 vijftiende, op twee seconden gevolgd door Erik Slomp. Hans Lindeboom bleef in 33:54 net onder de 34 minuten grens, terwijl Falco Olivier zijn race voltooide in 34:11.

Bert de Boer liep op diezelfde 10 kilometer voor het eerst in lange tijd weer eens onder de grens van 35 minuten, terwijl Mark Hakbijl teleurstelde. De atleet had hoop op een goede tijd in Drachten, maar startte te voortvarend om uiteindelijk een mooie eindtijd neer te zetten. In 35:07 eindigde Hakbijl als 27ste. Stef Riemens liep een tijd van 37:43. En tot slot wist Marten Bolt weer eens onder de veertig minuten te lopen. “Het goede gevoel begint weer te komen, ik ben hier erg blij mee. Het geeft me vertrouwen voor een mooie marathon in april”, zegt de atleet van de BB-lopers, die uiteindelijk finishte na 39 minuten en 57 seconden.

Karina Willems Nederlands kampioen
Naast genoemde successen in Drachten was er een dag eerder ook al reden tot feest bij de BB-lopers. Karina Willems wist namelijk een nationale studententitel in de wacht te slepen. In Apeldoorn liep Karina de 3 kilometer in 11 minuten en 27 seconden, bleef daarmee haar concurrenten voor en mag zich zodoende een jaar lang Nederlands studentenkampioen noemen. “Ik liep gelijk vanaf de start voorop en dat is de hele wedstrijd zo gebleven. Ik ben heel blij met deze titel”, laat de kersverse Nederlands kampioen weten.

Hardlopen, BB-lopers, Hans Lindeboom, Falco Olivier, Arne Mulder, Henk Smalbrugge, Lieve Tollet, Erik Slomp, Stef Riemens, Mark Hakbijl, Marten Bolt

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws