Liefst tien medailles voor minioren ZV 44

| 13-06-2017

De minioren van ZV 44 hebben tijdens de Overijsselse Minioren Finale liefst tien medailles in de wacht gesleept. In totaal deden er twaalf zwemmers van de Zwolse vereniging mee, die uitkwamen op verschillende disciplines. Grootverdiener was Sven Klink, want hij zwom naar liefst vijf gouden plakken bij elkaar.

Klink deed voor de laatste keer mee aan de kampioenschappen. In de oudste leeftijdscategorie bewees hij liefst vijf keer de beste van Overijssel te zijn. Hij veroverde goud op de 100 meter vrije slag, de 100 meter vlinderslag, de 100 meter rugslag, de 200 meter wisselslag en de 400 meter vrije slag. Op de 100 meter schoolslag was hij eveneens in de race voor de titel, maar op slechts drie tienden van een seconde van de winnaar eindigde hij als tweede. In de jongste categorie boekte Valérie Sakkers succes op de 100 meter rugslag. Zij pakte het brons en dat lukte later ook Carlein Polinder en Daniel Critchell. De 10-jarige Polinder won brons op de 100 meter vrije slag, terwijl Critchell na de 100 meter schoolslag het brons kreeg omgehangen.

Naast de individuele zwemmers bewees ook het estafetteteam niet onder te doen voor de top van Overijssel. Het Zwolse team bestond uit Puk Lubbers, Carlein Polinder, Daniel Critchell en Sven Klink en zwom zich, na een zinderende race, naar de tweede plaats. Een aantal minioren gaat zich nu voorbereiden op de jaargangfinale op zondag 2 juli in Dordrecht. Dit is een wedstrijd voor de beste 24 zwemmers van Nederland, in de leeftijd van 8 tot en met 11 jaar.

Zwemmen, ZV 44

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws