Liefst 2.000 PEC Zwolle-fans naar Praag

| 26-08-2014

Een Zwolse enclave van 2.000 man reist deze week af naar Praag, om daar PEC Zwolle naar de volgende ronde van de Europa League te schreeuwen. Voor het eerst in de geschiedenis speelt de club een officieel duel in het buitenland, donderdag is Sparta Praag de tegenstander. “Voor Zwolse begrippen is dit echt een ongekend aantal supporters”, stelt Freddy Eikelboom, voorzitter van de supportersvereniging.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In totaal maken 1.600 reguliere supporters de reis naar Praag en daarnaast voegen ook de nodige sponsoren en een delegatie van de club zich bij de groep. Dit samen maakt een imposant aantal van 2.000. “Sparta Praag nam afgelopen week slechts 250 man mee. Dit aantal is voor een club als PEC natuurlijk geweldig”, stelt Eikelboom. De supporters reizen op verschillende manieren hun helden achterna. De supportersvereniging organiseert samen met haar vervoerspartner een verzorgde busreis, inclusief kaartje voor het uitvak. Daarnaast kan er ook gekozen worden voor een tweedaagse busreis met hotelovernachting of een buspendel. En uiteraard reizen er ook veel Zwollenaren op eigen vervoer naar Tsjechië.

In Praag verzamelen de fans donderdag op het Starometske Namesti, het oude stadsplein. Vanuit daar lopen de supporters gezamenlijk richting het stadion van Sparta Praag. “Vanaf het plein is het ongeveer een half uur lopen naar het stadion. We verzamelen bewust
 daar, om zodoende Praag blauw en wit te kleuren. Daarnaast willen we een soort PEC-mars creëren, zoals de supporters van het Nederlands elftal ook altijd doen”, legt Eikelboom uit. Voor het uitduel met de Tsjechische opponent hebben de Blauwvingers een speciale sjaal laten maken. Deze zijn te koop via de supportersclub. Eikelboom heeft in ieder geval vertrouwen in een goede afloop. “In eigen huis hebben we laten zien hoe goed we kunnen voetballen. We spelen
 de afgelopen weken uitstekend en met een beetje geluk kunnen we zomaar doorstoten naar de groepsfase”, zegt hij zelfverzekerd.

Voetbal, Supportersclub PEC Zwolle, PEC Zwolle, Freddy Eikelboom, Europa League

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws