Lex Heimerikx beslist derby in voordeel ZAC

| 20-10-2018

De derby tussen Zwolsche Boys en ZAC is zaterdag nipt gewonnen door laatstgenoemde. De gasten kwamen een stuk beter voor de dag in de burenstrijd en door een wereldgoal van Lex Heimerikx werd die vertoning bekroond met de zege: 0-1. “We waren veel beter en hadden bij rust al dik voor moeten staan”, vindt de matchwinner.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Zijn doelpunt komt eigenlijk voort uit een korte kronkel in zijn hoofd. Hij krijgt de bal uit de ingooi, laat het ding één keer stuiteren en denkt er kort over na om te schieten. Dat doet hij en de bal vliegt werkelijk schitterend in de kruising. “Het was een hele mooie. Al zeg ik het zelf, haha. Ik dacht, ik schiet gewoon en dat pakte lekker uit. Dan wordt iedereen gek natuurlijk en is het feest”, vertelt Heimerikx, die zijn ploeg in de eerste helft al de nodige kansen zag krijgen. “We maakten ze alleen niet. Verder voetbalden wij veel beter dan Zwolsche Boys. Ik las nog iets over dat zij meer individuele kwaliteiten zouden hebben, maar ook op dat vlak waren wij vandaag beter.”

ZAC moest na die openingstreffer nog wel een periode overleven, omdat het vooral een vechtwedstrijd werd. “Het werd in de tweede helft sowieso vechten, duwen, sleuren en na een doelpunt moet je weer even opnieuw organiseren. Dat hebben we goed gedaan en uiteindelijk hebben we terecht gewonnen”, stelt Heimerikx, die dus als de held van het veld stapte. Wat rest is waarschijnlijk vooral een lange nacht.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Schermutselingen
Juist vanwege dat feestgedruis wil Heimerikx niet teveel zeggen over de schermutselingen langs het veld. De scheidsrechter zag zich zelfs even genoodzaakt de wedstrijd te staken. “Daar bemoei ik me echt niet mee. Ik ben ook naar de andere kant gelopen. Dan gaan ze daar op de vuist, ik heb daar helemaal niets mee. Het is wel een beetje een smetje, maar aan de andere kant hebben wij gewonnen en is het nu feest. Dat is top”, aldus Heimerikx over de consternatie tussen de twee supportersgroepen. Uiteindelijk kon de wedstrijd gewoon worden uitgespeeld.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Voetbal, ZAC, Zwolsche Boys

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws