Lesje in effectiviteit voor Oranje van Dilürü

| 05-08-2015

Bondscoach Sillie Dilürü kijkt - ondanks de nederlaag - positief terug op het oefenduel van het Nederlands beachsoccerteam in en tegen Duitsland. De Zwollenaar zag zijn team, met daarin de PBSZ-spelers Django van der Landen, Michael Wolf, Melvin Velthuis en Mathijs Bouwhuis, weliswaar met 5-1 verliezen, maar heeft ook de nodige goede dingen gezien. “Een nederlaag met perspectief is denk ik de juiste conclusie”, aldus Dilürü.

© Ernie van Beek

Per bus reisde de wedstrijdselectie afgelopen zondag af naar Osnabrück. Op een locatie (Nettebad) die doorgaans dienst doet als recreatie- en ontspanningsoord doemde tussen de bomen een beachsoccerveld op. Voorafgaand aan de interland was Duitsland favoriet voor de zege, maar met een goede wedstrijdmentaliteit was Oranje van plan zich te bewijzen. Dat in het internationale beachsoccer wedstrijden worden beslist in de omschakeling en middels de spelhervattingen was vooraf bekend. In de omschakeling stond Nederland z’n mannetje, maar er werden in de eerste periode te makkelijk vrije trappen weggegeven. En daar wisten de Duitsers wel raad mee. Zij lieten zien dodelijk effectief te zijn. Vanaf de middenlijn (1-0), eigen helft (2-0) en de 9-meterlijn (3-0) leek Duitsland al vroeg de wedstrijd te beslissen.

Nederland wist in het restant van de wedstrijd aan te klampen en creëerde ook voldoende kansen, maar Duitsland bleef gewoonweg een stuk effectiever. In de tweede periode liep de thuisploeg uit naar 5-0, door bij twee inzetten slim gebruik te maken van de ondergrond. Oranje beloonde zichzelf daarna nog wel met een treffer. Het was Jeff Duynstee die de pijn van de kansloze achterstand met een hard diagonaal schot verzachtte: 5-1. In de derde periode lagen er wederom mogelijkheden om de stand dragelijker te maken, maar ondanks kansrijke pogingen van Tim Peters (van dichtbij over) en Alex Nunes Fereira (lat) werd er niet meer gescoord. Eindstand: 5-1. Lang hoeft de Oranje-selectie niet op revanche te wachten, want van 14 tot en met 17 augustus staat de volgende internationale trip op het programma. Nederland reist dan af naar Polen voor twee oefeninterlands.

Voetbal, Oranje, Beachsoccer, Pelikaan Beach Soccer Zwolle, Sillie Dilürü

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws