Lenovo BS Zwolle wint NK Beachsoccer

| 28-07-2019

Lenovo Beachsoccer Zwolle is zondag Nederlands kampioen beachsoccer geworden. Het gloednieuwe team van de coaches Gert Oosterbroek en Jos von Oerthel was in de finale met 6-5 te sterk voor BS Alkmaar. “Daar ben je als aanvoerder heel erg trots op natuurlijk”, stelt aanvoerder Stef Saaltink.

Lenovo Beach Soccer werd in het leven geroepen door oud-bondscoach Gert Oosterbroek en zijn kompaan Jos von Oerthel. Hij benaderde enkele speelsters van HTC, die direct enthousiast reageerden. Zo maken Stef Saaltink, Céline van Velsen, Tess van der Flier, Valerie Seinen en Jennieke van der Pol deel uit van de ploeg. “Bij HTC wilden ze verder zonder trainer, er meer een gezelligheidsteam van maken. Wij wilden echt voor de beker gaan. Toen we werden benaderd, hebben we ons direct aangesloten”, vertelt Saaltink, die net als bij HTC aanvoerder is. De verwachting was niet direct dat haar nieuwe ploeg de landstitel zou winnen, maar dat bleek een tikje bescheiden.

Op de laatste speeldag nam Lenovo het in de halve finale op tegen Libertas en dat dreigde het eindstation te worden. De ploeg kwam namelijk met 1-4 achter en leek gezien. “We gingen met een 2-4 achterstand de laatste periode in. De teammanager zei dat het onze periode zou worden en dat bleek waar. We draaiden het om en wonnen met 5-4”, roept Saaltink. In de finale trof Lenovo het verrassende BS Alkmaar. Ook in de eindstrijd kwam de formatie met 1-4 achter, maar opnieuw lukte het om de zaak te keren. Mede door een hattrick van Seinen eindigde het in 6-5, waarbij de winnende treffer pas een minuut voor tijd werd gemaakt.

Een puik eerste jaar dus, waarin direct het landskampioenschap is veiliggesteld. “Nu mogen we als kampioen naar de Euro Winners Cup, waarschijnlijk weer in Portugal. Het hele team blijft ook volgend jaar bij elkaar en ze willen er eigenlijk nog één of twee spelers bij hebben. Dit smaakt in ieder geval naar meer”, aldus Saaltink.

Voetbal, Beachsoccer, Lenovo Beachsoccer Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws