Lemmens: ‘Wordt een karakterwedstrijd’

| 04-12-2015

“Ik verwacht een karakterwedstrijd, ook door het zware veld. We moeten de mouwen dus opstropen.” Het is de korte vooruitblik van Berkum-verdediger Jordi Lemmens, die het zaterdag samen met zijn ploeggenoten opneemt tegen stadsgenoot WVF. “Zij hebben veel spelers met een Berkum-verleden en die willen vast en zeker iets laten zien”, roept Lemmens.

© Rainer Fröhlich

Berkum leek een beetje uit het dal te klimmen, maar hield aan de laatste twee competitieduels toch een ietwat zuur gevoel over. Zowel bij koploper Go Ahead Kampen (2-2) als thuis tegen WHC (1-1) verspeelde de Zwolse formatie in de slotfase een voorsprong, waardoor het tweemaal genoegen moest nemen met een punt. Daarmee komt Berkum tot dusver niet verder dan een plaats in de middenmoot, die in de eerste klasse D ruim bezet is. Berkum staat op een zesde plaats, maar drie concurrenten beschikken op dit moment over evenveel punten. Om de kopgroep niet helemaal uit het oog te verliezen is het voor Berkum zaak om de laatste twee wedstrijden voor de winterstop winnend af te sluiten.

In WVF treft Berkum een ploeg die het moeilijk heeft. De formatie degradeerde afgelopen seizoen uit de hoofdklasse en heeft het ook in de eerste klasse lastig. Toch gaat het de laatste weken wel iets beter. Eerst werd er met 1-1 gelijk gespeeld tegen DTS en vorige week volgde een knappe remise bij Vroomshoopse Boys: 3-3. “WVF begon moeilijk, maar de laatste weken sprokkelen ze puntjes. Er zit kennelijk veerkracht en mentaliteit in die ploeg”, weet Lemmens, die er dus vanuit kan gaan dat Berkum een flinke strijd te wachten staat. “Maar de laatste weken hebben we laten zien dat wij dat óók kunnen.” De derby op sportpark De Weide Steen begint zaterdagmiddag om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Maikel van Munster.

WVF - Berkum is tevens de ‘Olympus Wedstrijd van de Week’. Denk jij de uitslag te weten? Klik dan hier en voorspel de uitslag!

VV Berkum, Voetbal, WVF, Eerste klasse D, Jordi Lemmens

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws