Lemmens: ‘We zijn er nu zo dicht bij…’

| 04-05-2017

“Bennekom is geen gemakkelijke ploeg. Wij moeten daar gewoon weer lekker voetballen. We hebben het hele seizoen al een goed gevoel en we zijn er nu zó dicht bij…” Het zijn de woorden van Berkum-verdediger Jordi Lemmens, die zaterdag met zijn ploeg op bezoek gaat bij Bennekom. Bij een overwinning kroont Berkum zich tot kampioen van de eerste klasse D.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Berkum heeft aan een zege genoeg om de titel te mogen vieren. Het verschil met concurrent WHC is vier punten, waardoor de Zwollenaren nog drie punten nodig hebben. Vorige week kwam de ploeg van trainer Arno Hoekstra tot een overwinning op DOS ’37. Lang leek Berkum genoegen te moeten nemen met een gelijkspel, maar door een goal van Johnsen Bacuna kwam het toch op matchpoint. Eerder dit seizoen kwam Bennekom al op bezoek in Zwolle, een partij die destijds geen winnaar opleverde. In de eerste helft kregen de bezoekers de nodige kansen, waarvan er vlak voor rust één werd verzilverd door Kevin Sissing, de topscorer van 1D. Na de hervatting speelde Berkum beter, maar pas een kwartier voor tijd kwam Berkum via Youp Kok op 1-1. Dat was ook de eindstand.

Bennekom deed vrijwel het hele seizoen mee in de strijd om de bovenste plaatsen, maar de laatste weken lieten de mannen van trainer Jürgen Schefczyk het uit de handen glippen. Zo ging half april de tweede periodetitel aan hun neus voorbij door een 5-1 verlies bij WHC en een week later werd er met 2-3 verloren van hekkensluiter Hulzense Boys. “Ze zijn vrijwel zeker van nacompetitie, maar je mag er natuurlijk nóóit van uit gaan dat ze het even weg zullen geven”, stelt Lemmens. Het kampioensduel van Berkum staat zaterdag onder leiding van scheidsrechter Robert de Wit. Hij laat om 14.30 uur aftrappen.

VV Berkum, Voetbal, Eerste klasse D, Jordi Lemmens

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws