Lemmens: ‘Tijd om met traditie te breken’

| 02-02-2017

“We hebben het daar een paar keer heel moeilijk gehad, dus het wordt tijd dat we nu eens met die traditie gaan breken.” Het zijn de woorden van Berkum-verdediger Jordi Lemmens, die zaterdag met zijn ploeg op bezoek gaat bij het Kampense KHC. De laatste twee jaar kregen de Zwollenaren een ongenadig pak rammel in de uitwedstrijden tegen KHC.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Voor Berkum begon het jaar 2017 op prima wijze. De voorbereiding verliep, mede door wat afgelastingen, niet vlekkeloos, maar de competitie werd wel voortvarend gestart. In een nogal eenzijdige wedstrijd won Berkum met 3-0 van Vroomshoopse Boys, waardoor het nog altijd de koploper van de eerste klasse D is. De concurrentie zit de ploeg echter op de hielen en daarom kan Berkum zich bij KHC geen puntenverlies veroorloven. “Je moet daar niet snel op achterstand komen, want dan komen ze in een flow. KHC is tegen ons altijd extra gemotiveerd en vooral thuis is het een lastige ploeg. Maar wij zijn al een hele tijd uitstekend in vorm, dus daar moeten we mee om kunnen gaan”, stelt Lemmens.

Tegenstander KHC startte het seizoen uiterst moeizaam, maar richtte zich daarna geweldig op. Vanaf eind oktober speelden de Kampenaren één keer gelijk en vier keer werd er gewonnen. De ploeg van trainer Herman Oosterhaar doet daardoor volop mee om de tweede periodetitel. De 4-1 nederlaag van vorige week bij Nunspeet was dan ook een lelijke streep door de rekening. De wedstrijd tussen KHC en Berkum staat zaterdag onder leiding van scheidsrechter Luuk Timmer, die om 14.30 uur laat aftrappen.

VV Berkum, Voetbal, Eerste klasse D, Jordi Lemmens

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws