Lemmens: ‘Met een goed gevoel naar Urk’

| 08-03-2018

“We weten wat we daar kunnen verwachten, maar we gaan er met een goed gevoel naartoe.” Op die manier blikt Berkum-verdediger Jordi Lemmens vooruit op de uitwedstrijd van zijn ploeg bij Urk. De opponent van de Zwolse club is vooral op eigen terrein een taaie noot, waar al heel wat tegenstanders de tanden op stuk hebben gebeten. Het eerste treffen van dit seizoen eindigde in een 3-0 zege voor Berkum.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Berkum speelde zich de laatste weken weer richting de top van de hoofdklasse B. De Zwollenaren zijn bezig aan een uitstekende serie. De laatste vijf competitieduels werden winnend afgesloten, want ook vorige week bij Zuidvogels werd er gewonnen. Een vroege goal van Chris van der Meulen bracht Berkum op een 0-1 voorsprong en dat was voldoende voor een driepunter. De nummer drie van de hoofdklasse B bereikte dinsdag ook nog eens de kwartfinales van de strijd om de districtsbeker, door af te rekenen met eersteklasser Heino. Berkum won door doelpunten van Hoeseb Yakob, Mark Bloemendaal en Chris van der Meulen met 1-3.

Tegenstander Urk startte het seizoen heel matig en eindigde in de eerste periode als dertiende. In de tweede periode staat de ploeg van trainer Richard Karrenbelt op een vierde plek, met exact evenveel punten als Berkum. Ook in de laatste competitiewedstrijd liet Urk zien bijzonder sterk te zijn op eigen bodem. Koploper SC Genemuiden werd met 3-0 van het veld geblazen, waardoor de Urkers enigszins afstand namen van de gevarenzone. “Het loopt lekker bij ons de laatste weken. We weten waar we het voor doen en we hebben er veel zin in”, meldt Lemmens nog. De wedstrijd tussen Urk en Berkum begint zaterdag om 15.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Jannick van der Laan.

VV Berkum, Voetbal, Jordi Lemmens

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws