Lemmens: ‘Hebben er alle vertrouwen in’

| 21-09-2017

“Wij hebben genoeg kwaliteiten voor de hoofdklasse, dus we hebben er alle vertrouwen in dat we ook de komende wedstrijd weer goed voor de dag komen.” Berkum-verdediger Jordi Lemmens windt er geen doekjes om, als hij over de kansen van zijn ploeg praat. Zaterdag speelt de Zwolse hoofdklasser een thuiswedstrijd tegen Urk, de ploeg die op dit moment slechts één punt heeft.

© Rainer Fröhlich

Berkum kende als promovendus een uitstekende start. In de eerste wedstrijd bij AZSV werd met 0-0 gelijkgespeeld en daarna volgden twee knappe overwinningen. Op eigen veld waren de Zwollenaren met 3-2 te sterk voor DFS Opheusden en een week later ging ook Sparta Nijkerk over de knie. Berkum kwam via Chris van der Meulen al snel op voorsprong, maar verzuimde daarna door te drukken. In de tweede helft werd de thuisploeg steeds dreigender, maar toch bleef Berkum goed overeind en stapte het uiteindelijk met drie punten van het veld. “Wij hebben een goede start gehad, daar droom je van. Maar in deze klasse zijn alle ploegen aan elkaar gewaagd,” weet Lemmens, die daarmee ook al een beetje vooruitblikt op het duel van zaterdag tegen Urk.

De polderbewoners kenden vorig jaar een wisselvallig seizoen en begonnen dit jaar niet sterk. De seizoensouverture tegen NSC Nijkerk leverde een punt op en daarna werd er tweemaal verloren. Eerst ging Urk met 4-1 onderuit bij SC Genemuiden en daarna bleek ook Staphorst te sterk: 0-2. Het duel van zaterdag tussen Berkum en Urk staat onder leiding van scheidsrechter Jeen Boringa uit Leeuwarden, die om 14.30 uur af laat trappen.

VV Berkum, Voetbal, Jordi Lemmens

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws