Leerzame ELE Rally voor Deltion Rallyteam

| 04-06-2013

Het Deltion Rallyteam kan terugkijken op een leerzaam weekend. Met twee auto’s verscheen het team aan de start van de 49ste editie van de ELE Rally in Helmond, maar wegens technische- en remproblemen wisten beide equipes helaas niet te finishen. Kevin Kooijman en Hans van Goor kwamen met de Mitsubishi Lancer Evo X R4 uit in de R4 klasse en Leo van der Eijk en Annemieke Hulzebos met de Nissan 350Z in de C8 klasse.

Kevin Kooijman en Hans van Goor mochten wederom plaatsnemen in de Mitsubishi Lancer Evo van het Deltion Rallyteam. Vlak na de start bleek de aandrijving niet betrouwbaar te zijn, waardoor de heren genoodzaakt waren te stoppen. Vrijdagavond en nacht hebben de studenten en leraren geprobeerd het probleem te verhelpen. “We zijn tot twee uur ’s nachts bezig geweest”, aldus Gerald Pleizier, projectleider van het Deltion Rallyteam. Na twee uurtjes slaap mocht het team starten in de Super Rally. Helaas zorgde de aandrijving toch weer voor problemen, waardoor het te gevaarlijk was om verder te rijden.

Ook voor Leo van der Eijk en Annemiek Hulzebos zat het bepaald niet mee afgelopen weekend. Vrijdagavond mistten de twee tijdens de vierde klassementsproef een rempunt en belandden hierdoor in een sloot. Gelukkig kon de auto zonder al te veel schade uit de sloot worden gehaald en is het duo de volgende dag eveneens in de Super Rally gestart. Helaas bleek ook die dag het geluk niet voor Van der Eijk en Hulzebos te zijn weggelegd. Zaterdagavond zijn ze wederom van de weg geraakt. Van der Eijk en Hulzebos zijn er goed vanaf gekomen, maar de Nissan heeft door het ongeluk aardig wat schade opgelopen.

Vechtdal Rally
Er breekt dus een drukke tijd aan voor de studenten uit de Deltion Autosportklas. De Mitsubishi en Nissan moeten flink onder handen worden genomen en de Chevrolet Kalos moet rijklaar worden gemaakt. Op 22 juni verschijnt het Deltion Rallyteam met drie auto’s aan de start van de Vechtdal Rally, die in en nabij Hardenberg plaatsvindt. Tijdens deze rally mag KNAF Talent First 2013 Mike Veldhuisen voor het eerst plaatsnemen in de Chevrolet Kalos van het Zwolse rallyteam.

Deltion Rallyteam, Rally, Autosport

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws