Leerlingen van Ambelt naar Alpe d’Huez

| 12-01-2012

Leerlingen van de Ambelt, een school voor speciaal en voortgezet speciaal onderwijs, gaan op 12 mei per fiets de Alpe d’Huez beklimmen. Dit doen zij om geld in te zamelen voor het Ronald McDonald Huis Zwolle. Een groep van achttien leerlingen en twaalf docenten reizen af naar de bekende berg. “Dit gaat een uniek project worden in de toch al rijke geschiedenis van de Ambelt”, zegt Mark Leeflang van Special Heroes.

Het project wordt georganiseerd in samenwerking met Special Heroes, een ambitieus sportstimuleringsproject onder de vlag van het NOC*NSF. Voor Special Heroes moet het een geslaagde afsluiting worden van het eerste projectjaar binnen de Ambelt. Op dit moment wordt het trainingsschema van de deelnemers nog samengesteld, maar zeker is wel dat op 7 februari de aftrap en eerste training van het project plaats heeft. De deelnemers krijgen dan een spinningclinic voor de kiezen. Met wielerverenigingen in Zwolle, Deventer en Apeldoorn zijn de eerste afspraken gemaakt om het trainingsprogramma vorm te geven. Tevens zal Loes Gunnewijk de leerlingen van tips voorzien tijdens de voorbereiding.

Het beklimmen van de Alpe d’Huez zal moet geld op gaan leveren voor het Ronald McDonald Huis in Zwolle, waarvoor de leerlingen van de Ambelt nog op zoek zijn naar sponsoren. “De komende maanden moeten we geld zien binnen te halen. Bedrijven die geïnteresseerd zijn kunnen zich melden bij Special Heroes”, zegt Leeflang. De leerlingen en docenten vertrekken op donderdag 10 mei richting de Franse Alpen. Op zaterdag 12 mei staat de beklimming op het programma, waarna de leerlingen een dag later weer vertrekken naar Nederland.

Wielrennen, Loes Gunnewijk, Fietsen, NOC*NSF, Special Heroes, Ronald McDonald Huis

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws