Leerlingen trainen voor 4 Engelse Mijlen

| 16-03-2012

Ruim tweehonderd leerlingen van het Thomas a Kempis College en JenaXL zijn donderdag gestart met het project IRun2BFit. De leerlingen gaan tijdens dit tien weken durende project trainen om deel te nemen aan de 4 Engelse Mijlen tijdens het Halve Marathon Festival in Zwolle. Naast de tweehonderd leerlingen hebben ook de nodige docenten zich opgegeven voor het project.

Tijdens het project trainen de deelnemers tien weken lang in het Weezenlandenpark en op school om uiteindelijk de 4 Engelse Mijlen op zaterdag 9 juni tot een goed einde te kunnen brengen. Het startschot van IRun2BFit werd donderdagmiddag rond 12.15 uur gegeven, waarna de leerlingen een shirt kregen en moesten starten met twee ronden hardlopen om de school. IRun2BFit is een landelijk programma, waarbij de missie van deze stichting is om jongeren bewust te maken van het effect van bewegen en een gezonde leefstijl op hun fitheid. Dit probeert de stichting door jongeren het in de praktijk te laten ervaren.

Het Thomas a Kempis College heeft aan deze sportieve prestatie een goed doel gekoppeld. Door middel van een sponsorformulier halen leerlingen geld op voor Edukans. Binnenkort gaat er een leerling van het Thomas a Kempis voor Edukans zelf naar Oeganda om het opgehaalde geld persoonlijk naar het land te brengen. Het doel is om minimaal 6.000 euro bij elkaar te lopen voor het goede doel.

Scania Zwolse Halve Marathon, Hardlopen, Thomas a Kempis College

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws