Leemans: ‘Het sloeg helemaal nergens op’

| 26-09-2018

Terwijl het vuurwerk klinkt en de spelers van Staphorst, ondanks de 0-1 nederlaag, een feestje vieren, stieren de spelers van PEC Zwolle naar de kleedkamer. De ploeg gaat naar de volgende ronde van de beker, maar over het vertoonde spel is iedereen het snel eens: het was niets. “We hebben het heel slecht gedaan. Het sloeg helemaal nergens op wat wij lieten zien”, vindt Clint Leemans.

Clint Leemans, hier in actie tegen RKC Waalwijk. - © Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Het begin van de avond is nog goed, als Vito van Crooij via een Staphorsts been de score opent. Maar daarna gaat het van kwaad tot erger en krijgt de thuisploeg genoeg kansen om de stand gelijk te trekken. Het is dat PEC-keeper Mickey van der Hart zijn ploeg opnieuw op de been houdt, want anders was het hoe dan ook anders afgelopen. “We wilden vroeg op voorsprong komen en dat is gelukt. Daarna vind ik dat we de wedstrijd veel sneller moeten beslissen. 2-0 Maken, 3-0 maken en dan vloeit de energie bij de tegenstander ook weg. Dat lukte niet, het leek nergens op. Je kunt het in zo'n wedstrijd nooit goed doen, maar dit was zeker niet goed.”

Het rijtje clichés komt voorbij in de gang nabij de kleedkamers, met weinig vertrouwen als meest gehoorde. Een cliché is meestal waar en deze ook, maar er moet meer aan de hand zijn. Leemans wil zijn ploeg echter nog wat tijd geven. “We zijn veel kwaliteit verloren”, begint hij. “Je moet niet vergeten dat wij een zwaar programma hebben gehad. Ten opzichte van vorig seizoen hebben we ook evenveel punten gepakt. Heerenveen-thuis won je toen, maar nu hebben we Groningen-uit gewonnen en daar compenseer je het mee. Het gaat natuurlijk ook om de manier van spelen en dat is nog niet goed geweest.”

Leemans is realistischer als hij de prestatie van woensdag doortrekt naar de uitwedstrijd van zondag richting AZ. Want als PEC daar ook zo aan de aftrap verschijnt, kan het beter in de bus blijven zitten. “Dan ga je er daar keihard af. Voor iedere ploeg in Nederland is AZ een lastige wedstrijd. We moeten deze bespreken en dat is ook zeker nodig, want zondag moeten we er weer staan. Dit sloeg in ieder geval helemaal nergens op”, zegt Leemans opnieuw.

Voetbal, KNVB Beker, PEC Zwolle, Clint Leemans

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws