Leemans: ‘Heerenveen moet aanpassen’

| 2 Maanden geleden.

PEC Zwolle begint vrijdagavond de competitie zonder Rick Dekker en Kenneth Paal. Beide spelers zijn nog niet fit genoeg om het op te nemen tegen SC Heerenveen, waardoor Bram van Polen in ieder geval weer als linker vleugelverdediger start. Middenvelder Clint Leemans is er klaar voor. “Het is uitverkocht en ik heb heel veel zin om die sfeer te proeven.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Even slaat bij sommige supporters de paniek toe, als keeper Diederik Boer donderdagochtend voor eventjes het trainingsveld verlaat. Hij kijkt wat naar zijn hand, voelt er wat aan, maar is binnen de kortste keren weer terug in het doel. Niets aan de hand en dus werkt PEC zich zonder zorgen richting Heerenveen. De voorbereiding is ten einde en die is met een prima gevoel afgesloten. “Ik denk dat we veel goede dingen hebben laten zien. De resultaten waren soms niet waar we op hoopten, maar in de voorbereiding maakt dat niet heel veel uit. Het geeft een goed gevoel dat we het vorige week tegen RKC met een goede wedstrijd hebben afgesloten”, stelt Leemans.

De 22-jarige middenvelder is slechts vier weken in Zwolle, maar in die periode liet hij al wel zien waarom PEC hem heeft binnengehaald. Hij strooit met passes, is belangrijk rond goals en is daarmee van waarde voor zijn ploeg. Van aanpassingsproblemen lijkt de geboren Brabander geen last te hebben. “Het is een makkelijke ploeg om in te spelen. Het voetbal spreekt me aan en als je zoveel vertrouwen van de mensen krijgt, dan is het makkelijk aanpassen. Maar in de voorbereiding staat er geen druk op en morgen wel. Ook dan moet ik het laten zien”, weet Leemans.

Tegenstander SC Heerenveen draaide niet bepaald een vlekkeloze voorbereiding. Het speelde tegen vijf profclubs, maar wist alleen Kayserispor te verslaan (2-1). Verder verloren de Friezen onder andere met 8-2 van Hoffenheim en met 1-3 van Levante. ”Ik hoor daar meer mensen over praten, maar de voorbereiding zegt niet heel veel. Hoffenheim is gewoon echt een heel goede ploeg, van Champions League-niveau. We kunnen Heerenveen echt niet onderschatten”, vindt Leemans, die hoopt dat zijn ploeg direct iets moois kan laten zien. ”Ik vind dat Heerenveen zich aan moet passen aan ons en wij niet aan Heerenveen. Het publiek achter ons krijgen en volle bak gaan. Ik heb er zin in.”

Vermoedelijke opstelling PEC Zwolle: Boer; Ehizibue, Marcellis, Lachman, Van Polen; Leemans, Thomas, Flemming; Genreau, Van Crooij, Van Duinen

Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, MAC³PARK Stadion, Clint Leemans

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws