‘Le Mini Tour is een week lang genieten’

| 18-03-2013

Stichting Tegenkracht organiseert dit jaar in samenwerking met sportschool MoviFit uit Nunspeet opnieuw de fietsweek Le Mini Tour in Frankrijk. De week is een initiatief van de Nunspeetse sportschool en wordt ondersteund door Tegenkracht. “Deze week is geweldig voor onze doelgroep. Patiënten die met kanker te maken hebben of hebben gehad, kunnen in deze setting zelf ook meedoen. Dat maakt het zo mooi”, zegt Matijs Jansen van Stichting Tegenkracht.

De deelnemers fietsen in de week van 12 tot en met 18 mei vijf of zes etappes in de Franse omgeving, met als uitvalbasis een camping in Luc- en Diois. “De deelnemers worden onderverdeeld in sowieso drie groepen. We hebben een groep voor beginners, een groep voor recreanten die wat vaker fietsen en een groep voor de fanatieke fietsers. Zij krijgen niet alleen een gezellige en geweldige fietsweek voorgeschoteld, ook halen zij door middel van sponsoring geld op voor Tegenkracht, Stichting Kanker en Sport”, zegt Jansen. Op dit moment hebben zich al dertig deelnemers aangemeld. “We hebben qua aantallen niet echt een verwachting, we hopen op zoveel mogelijk fietsers. Tachtig tot negentig procent van de huidige deelnemers is afkomstig uit de regio Zwolle”, laat Jansen weten.

Naast dat er gezorgd wordt voor drie verschillende routes door de Franse omgeving, is er voor de deelnemers ook een vaste uitvalsbasis. “De eigenaar van sportschool MoviFit is bekend met een campingeigenaar in Luc- en Dois. Die campingeigenaar is zelf ook kankerpatiënt geweest en wil graag een bijdrage leveren aan onze week. Daarom stelt hij zijn accommodatie ook tegen de kostprijs ter beschikking.” Deelnemers kunnen voor 178 euro een plaats op de camping bemachtigen, voor honderd euro meer zitten de fietsers de gehele week in een bungalow. Matijs Jansen hoopt dat mensen hun steentje bij willen dragen. “Het is een week lang plezier maken, fietsen in een mooie omgeving en daarnaast draag je ook nog je steentje bij aan het goede doel. Een mooi concept en een week lang genieten.”

De kracht van Le Mini Tour zit volgens Jansen vooral in de mix tussen sporters en patiënten. “Tegenkracht is een stichting die kankerpatiënten de nodige sportfaciliteiten en begeleiding biedt, om zo sterk mogelijk de behandeling in te gaan. Ook tijdens Le Mini Tour gaan er patiënten mee, die daar gaan fietsen. Bij de meeste evenementen wordt er iets voor het goede doel gedaan, zonder de doelgroep van het goede doel er bij te betrekken. Dat doen wij wel en dat maakt het gelijk ook zo mooi.” Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie kijken op de speciale website van Le Mini Tour. “Hier komen eerdaags ook de routes van de etappes op te staan”, aldus Matijs Jansen.

Wielrennen, Stichting Tegenkracht, Matijs Jansen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws