Laurens Tromer (21) wint NK Tafeltennis

| 20-03-2016

Laurens Tromer is zondag in het Landstede Sportcentrum in Zwolle winnaar geworden van het Nederlands kampioenschap tafeltennis. De 21-jarige Tromer versloeg in de finale Michel de Boer, die twee weken geleden nog als zijn trainer fungeerde. Jelle Bosman, oud-speler van Tafeltennis Zwolle, sloeg in de eerste ronde Gerben Last uit het toernooi, maar werd in de tweede ronde uitgeschakeld door De Boer.

De finale bij de heren was een bijzondere. Laurens Tromer en Michel de Boer waren de hoofdpersonen en daarmee stonden ook speler en trainer tegenover elkaar. Tromer liet in een goed gevuld Landstede Sportcentrum zien dat hij zijn leermeester inmiddels voorbij is gestreefd. In vijf games pakte hij de Nederlandse titel. Bij de dames ging het goud naar Brit Eerland. Zij nam het op tegen Ana Gogorita en nam al snel een 3-0 voorsprong. Gogoritra vocht zich in de vierde en vijfde game goed terug, waardoor het toch nog spannend werd. In de zesde game was het initiatief echter terug bij Eerland en via 11-7 pakte zij haar eerste nationale titel in het enkelspel.

In het dubbelspel ging de titel bij de dames op overduidelijke wijze naar het duo Tanja Helle/Yana Timina dat in de eindstrijd afrekende met Jacintha en Sanne de Hoop. In drie games (11-7, 11-1 en 11-5) waren Helle en Timina veel te sterk voor hun opponenten. De herenfinale ging zondag tussen de titelverdedigers Martin Khatchanov en Barry Wijers en het duo Rajko Gommers/Martijn de Vries. Het eerstgenoemde duo won de eerste twee games met 11-8 en 11-7, waarna Gommers en De Vries toch nog een beslissende vijfde game uit het vuur sleepten. Die ging met 11-5 naar Khatchanov en Wijers, waardoor zij zich opnieuw tot Nederlands kampioen kroonden.

Tafeltennis, Gerben Last, Landstede Sportcentrum, Jelle Bosman

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws