Late goal kroont SV Zwolle tot kampioen

| 08-05-2016

SV Zwolle heeft zondag diep in blessuretijd het kampioenschap in de vierde klasse H over de streep getrokken. De manschappen van trainer Joshua Nijlant leken op bezoek bij concurrent Dalfsen genoegen te moeten nemen met een punt, totdat Jimmy Eikelboom in de counter alsnog toesloeg. Diep in blessuretijd schoot hij SV Zwolle naar de titel: 2-3. “Een beter moment bestaat niet”, reageert een dolblije Nijlant.

Even lijkt de beslissing in de top van vierde klasse H aan te komen op de laatste speeldag. Diepenveen gaat zondag onderuit bij De Gazelle, maar de twee andere titelkandidaten lijken het in een onderling duel te moeten doen met 2-2. SV Zwolle komt bij Dalfsen via Patrick Maat tweemaal terug van een achterstand en met een punt is de gele formatie eigenlijk wel tevreden. “Kijk, wij wisten van te voren dat zij moesten winnen. Ik vond ook dat zij een groter spelaandeel hadden. Toch werden ook wij gevaarlijk”, blikt Nijlant terug. 2-2 Dus, maar toch komt er diep in blessuretijd nog een winnaar. Jimmy Eikelboom is het eindstation van een scherpe SV Zwolle-counter en hij schiet zijn ploeg vervolgens naar drie punten. Naar later blijkt ook nog eens goed voor het kampioenschap.

“Wij wisten natuurlijk wel wat de stand bij Diepenveen was, maar die wedstrijd was pas laat afgelopen. Bij ons werden er dertien minuten aan toegevoegd en nog waren ze daar niet klaar”, lacht Nijlant. En dus moest SV Zwolle op het veld nog wachten op het verlossende berichtje. Die kwam er - Diepenveen verloor met 2-3 van De Gazelle - en dat zorgde voor een enorme vreugde-explosie aan Zwolse zijde. “Gelukkig maken we nog die winnende en zijn we vandaag al kampioen geworden. Het is nu gezellig druk in de kantine, dus het kan wel eens een latertje worden. Maar dat is ook helemaal terecht, want zo’n prestatie moet je zeker vieren”, sluit Nijlant af.

Voetbal, SV Zwolle, Joshua Nijlant

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws