Lars Veldwijk: ‘Rustig door, op pijnstillers’

| 20-04-2016

Het hangt met touwtjes aan elkaar vast, het lichaam van PEC Zwolle-spits Lars Veldwijk. De puntspeler heeft last van kleine pijntjes en speelt daardoor al weken op basis van pijnstillers. Ook in het thuisduel met NEC Nijmegen (2-0) draait Veldwijk op medicijnen, maar dat is volgens de spits geen excuus voor zijn ongelukkige optreden. “Het is nou eenmaal zo, dat wil ik niet als reden gebruiken”, zegt hij.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De PEC Zwolle-machine draait woensdag weer op volle toeren. De opbouw verloopt vlotjes, de middenvelders excelleren en de buitenspelers Queensy Menig en Sheraldo Becker stelen de show. Lars Veldwijk is bij vlagen ook prima aanspeelbaar, maar eenmaal aan de bal volgt vaak een ongelukkige voortzetting. Het kan Veldwijk na afloop bar weinig schelen. “Het was vandaag niet mijn show, maar de show van Queensy en Sheraldo en dat is helemaal prima. Deze wedstrijd was cruciaal, die hebben we gewonnen. Dat was het allerbelangrijkste”, vertelt de spits, die ditmaal gewoon negentig minuten op zijn gebruikelijke positie staat. Geen keepersshirt mee naar huis, geen gouden handschoen van RTL.

Eigenlijk is de aanvaller van PEC Zwolle wel toe aan een vakantie. De komende week zijn de spelers drie dagen vrij en die komen als geroepen. Maar de play-offs gloren aan de horizon en dus is een zonnig vakantieoord nog ver weg. Veldwijk moet door en heeft daar geen problemen mee. Laat nog maar een paar dozen pijnstillers aanrukken, want Veldwijk gaat niet wijken. “Die drie dagen vrij komen wel even goed uit moet ik zeggen. Daarna gaat de blik op Excelsior, want daar moeten we eens laten zien dat we het ook uit kunnen. Als we die winnen, dan zijn de play-offs wel binnen denk ik.” De spits weet dan ook wat hem te doen staat. “Rustig doorgaan, ook op pijnstillers. Op naar de play-offs.”

Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, IJsseldelta Stadion, Lars Veldwijk

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws