Lantaarndrager klopt Landstede Basketbal

| 04-04-2010

Na acht nederlagen op rij is Landstede Basketbal er zaterdagavond ook niet in geslaagd om de rode lantaarndrager van de eredivisie te verslaan. Rotterdam Challengers won op eigen bodem met 72-70 van de Zwollenaren.

Rotterdam had een vliegende start tegen Landstede, mede omdat de mannen van coach Adriaan van Bergen in de eerste helft ongeïnspireerd stonden te spelen. De thuisploeg liet de Zwollenaren soms letterlijk en figuurlijk alle hoeken van het veld zien. Bij rust was er maar liefst een verschil van 21 punten: 47-26. Het rustsignaal kwam voor Zwolle als geroepen. De pauze werd gebruikt om de nodige dingen recht te zetten, want daarna speelden de bezoekers een stuk beter. Landstede krabbelde langzaam terug en stond met vier minuten op de klok nog slechts vier punten achter: 64-60.

De slotfase van het duel was bloedstollend spannend en leek - met drie seconden te spelen - te eindigen in een gelijkspel. Maar na een tactische time-out wist Worthy de Jong in de buzzer toch nog het net te vinden: 72-70. De Zwolse basketballers protesteerden nog wel, maar er werd niets meer gewijzigd aan de eindstand. De Rotterdammers zijn Landstede Zwolle nu tot op twee punten genaderd.

Basketbal, Landstede Basketbal, Adriaan van Bergen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws