Langeler: ‘Verdiende overwinning Vitesse’

| 31-03-2013

PEC Zwolle heeft Eerste Paasdag geen punten overgehouden aan het uitduel tegen Vitesse. Na een matige eerste helft herstelde Zwolle zich na rust. Maar verder dan een aansluitingstreffer van Arsenio Valpoort kwam de ploeg van Art Langeler niet: 2-1. “Het is een verdiende overwinning voor Vitesse. We liepen als een kip zonder kop over het veld”, baalt de Zwolse trainer.

Met Rochdi Achenteh weer in de ploeg begon Zwolle niet goed aan het duel met titelkandidaat Vitesse. Een slordige bal achterin leidde al binnen tien minuten spelen tot de openingstreffer van de thuisploeg. Wilfried Bony schoot fraai raak. Zwolle kon hier in het eerste bedrijf weinig tegenover stellen. Een schot van Mateusz Klich en een aardige voorzet van Arsenio Valpoort, die door Denni Avdic naast werd gewerkt. “We staken veel energie in het verdedigen en waren als we de bal hadden slordig”, stelt Youness Mokhtar. Vitesse kwam voor rust dan ook op 2-0. Dit keer was het Mike Havenaar, die een vrije trap van Theo Janssen binnen kopte.

Na rust speelde Zwolle, met Benson en Saymak in het veld, een stuk aanvallender. De thuisploeg moest achteruit en het leverde een Zwols offensief op. Zo kopte onder andere Joost Broerse op de lat en vielen er schoten te noteren van onder meer Klich. Tien minuten voor tijd bracht Valpoort de spanning terug, maar verder dan dat kwam Zwolle niet. “We scoorden, maar Vitesse had de wedstrijd al eerder kunnen beslissen”, zegt Langeler eerlijk. Aanstaande zaterdag speelt PEC Zwolle een belangrijke thuiswedstrijd. Concurrent RKC Waalwijk komt naar het IJsseldelta Stadion. De aftrap is om 19.45 uur.

Voetbal, Art Langeler, Eredivisie, PEC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws